6/12/08

«Συλλογές Φωτογραφίας - Από τις Στρατηγικές στις Πολιτικές»

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 12, 13 και 14
Δεκεμβρίου Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Συλλογές Φωτογραφίας – Από τις
Στρατηγικές στις Πολιτικές».
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι διευθυντές μουσείων, ακαδημαϊκοί και συλλέκτες από όλο τον κόσμο.
Επίσης θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων όπως
το George Eastman
House, το Ίδρυμα Henri Cartier Bresson, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (SFMoMA) του Σαν Φρανσίσκο και το Center for Creative Photography του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Φυσικά, το παρόν θα δώσουν εκπρόσωποι και διευθυντές αξιόλογων Ελληνικών μουσείων και ιδρυμάτων όπως το Μουσείο Μπενάκη, το ΕΛΙΑ, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ίδρυμα Ν. Π. Γουλανδρή - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Στις τρεις ημέρες του Διεθνούς Συμποσίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη σπουδαιότητα και την κληρονομιά που αφήνουν οι φωτογραφικές συλλογές.
Θα εξεταστούν οι στρατηγικές απόκτησης και συντήρησης που ακολουθούν τα μεγάλα μουσεία του κόσμου, οι τρόποι χρηματοδότησης καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για ένα Μουσείο Φωτογραφίας να δρα ως ανεξάρτητος φορέας προωθώντας την τέχνη της Φωτογραφίας.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, Κατούνη 12-14, τηλ. 2310 551023. Παρασκευή και Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10:00 και Κυριακή στις 9:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, όμως λόγωπεριορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr