30/8/08

φωτογραφιες προπαγανδας και οι υπηρετες της

Monday, August 18, 2008

αναδημοσίευση απο το

EUROPEAN DRAMA

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας:
www.europeaninfo.blogspot.com.

Σε σχολιο αναγνώστη, σε ανάρτησή μας σχετικά με τον πόλεμο στην Οσετία, μας είχε πει ότι η φωτογραφία αυτή είναι στημένη. Συγκεκριμένα μας είχε γράψει:

"η φωτο που έχεις σαν πρώτη είναι και που έχει παίξει πολύ από τα δυτικα μμε είναι ψευτικη και είναι στημένη. Πρόκειται για γνωστό γεωργιανό ηθοποιο.

Vlepe: kvisaz.ru/files//2008/08/photo.jpg Το λινκ είναι από το digg.com"

Σταθήκαμε επιφυλακτικοί επειδή την συγκεκριμένη φωτογραφία την είχαν αναπαράγει τα πιο διάσημα ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Αλλά μάλλον αυτός έπρεπε να είναι λόγος όχι επιφύλαξης αλλά καχυποψίας για την στιγνή προπαγάνδα των Γεωργιανών.
H "στημένη" φωτογραφία;

"'Οταν είδαμε το περασμένο Σάββατο την πρώτη φωτογραφία όπου υποτίθεται πως απεικονίζει κάτοικο του Γκόρι να οδύρεται για τον θάνατο συγγενή του από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εκτιμήσαμε ότι "θα μείνει στην ιστορία ως σύμβολο του πολέμου Ρωσίας-Γεωργίας".

'Ομως, αναγνώστης του foreignpress μας προέτρεψε να δούμε και μια δεύτερη φωτογραφία που όπως φαίνεται προηγείται χρονικά της πρώτης. Το συμπέρασμα είναι ότι η πρώτη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου είναι μάλλον "στημένη".

Ο νεαρός άνδρας με τα μαύρα αφού επεξεργάζεται -μάλλον αδιάφορα- την σκηνή έξω από το νοσοκομείο του Γκόρι μετά αλλάζει παντελόνι, πέφτει στα γόνατα και αγκαλιάζει το πτώμα για να βγει φωτογραφία. Φαίνεται μάλιστα ότι οι "σκηνοθέτες" μετέφεραν το πτώμα σε άλλα σημείο της πόλης για να διακρίνονται στο βάθος τα βομβαρδισμένα κτίρια.


Ο πόλεμος της προπαγάνδας που εξαπέλυσαν οι Γεωργιανοί φαίνεται ότι έχει την ίδια τύχη με τον πραγματικό πόλεμοΠληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr