6/12/08

edit...περι "προβοκατορων" 1985

ΧΗΜΕΙΟ 1985 (αναδημοσιευση)
Τα γεγονότα στο Χημείο, το Νοέμβρη του 1985, έχουν τελειώσει. Ο φακός απαθανατίζει μια ομάδα «αναρχικών» που βγαίνει έξω από το κτίριο και συλλαμβάνεται από την Αστυνομία. Προσέξτε το «λεβεντόπαιδο», αριστερά, που εμφανίζεται σαν «αναρχικός».
Και τώρα κοιτάξτε την παρακάτω φωτογραφία...

Κι αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα.
Ω της εκπλήξεως! Το ίδιο «λεβεντόπαιδο» που στην προηγούμενη φωτογραφία είναι «αναρχικός», σε αυτή τη φωτογραφία είναι άνδρας των ...ΜΕΑ, που μαζί με συναδέλφους του, με πολιτικά και ένστολους, συλλαμβάνει και οδηγεί στην κλούβα άτομο που πριν λίγο ήταν «ομοϊδεάτης» του..
Ριζοσπαστης Δεκέμβρης 2008
http://bazoma.blogspot.com/
...........................................................................................................................................................................
Επειδή οι φωτογραφίες
(ακριβέστερα: η διαδοχή τους, όπως αυθαίρετα αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του Τύπου - κι όχι, φυσικά, στο φιλμ του φωτορεπόρτερ)
στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαπατούν,
ας μου επιτραπεί να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία για το συμβάν που τείνει να καταγραφεί -λανθασμένα- σαν "απόδειξη της ύπαρξης ασφαλίτη" μεταξύ των συλληφθέντων του Χημείου, το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 1985 (γύρω στις 9.45-10.00 π.μ.,
αν θυμάμαι καλά - αν δεν με απατά η μνήμη μου, η επίθεση των ΜΕΑ κατά του κτιρίου άρχισε ακριβώς στις 9.25 π.μ.).
Το "λεβεντόπαιδο" ΔΕΝ είναι άνδρας των ΜΕΑ αλλά καταληψίας όπως όλοι οι άλλοι. Εξ ού και βγαίνει με την πρώτη φουρνιά συλληφθέντων, υπό την απειλή ενός αυτόματου όπλου που κρατά μυστακοφόρος ΜΕΑτζής με αλεξίσφαιρο και πολιτικά, ανεβασμένος στα σκαλιά του Χημείου (δεν διακρίνεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία - μπορείτε να τον δείτε σε άλλες, που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της 19.11.85).
Πολύ απλά, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φωτογραφίας,
μεσολάβησε άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους συλληφθέντες
κι ανελέητος ξυλοδαρμός της πρώτης γραμμής τουλάχιστον.
(Ως δημοσιογράφος της "Αυγής", παρών μέσα στο Χημείο
την ώρα της επίθεσης, είχα την καλή τύχη να βρεθώ στη δεύτερη σειρά
και να φάω 1-2 ξώφαλτσες μόνο).
Ένας από τους συλληφθέντες κατέρρευσε από τα χτυπήματα, κι οι ΜΕΑτζήδες ζήτησαν από το διπλανό του -επίσης συλληφθέντα- να τους βοηθήσει στη μεταφορά του στην κλούβα.
Την επομένη, κάποιοι "συνομωσιολόγοι" φωστήρες της δημοσιογραφίας κατασκεύασαν ολόκληρο στόρι περί ασφαλίτη κλπ.
Κάποιος ανεκδιήγητος δε σχολιαστής στο"Τέταρτο" του Xατζηδάκη έφτασε κάνει λόγο ακόμη και για το "μουλωχτό βλέμμα" του!
Για την ιστορία, πάντως, μπορώ να προσθέσω ότι η σειρά των φωτογραφιών προβλημάτισε ακόμη και τον ανακριτή που διεξήγαγε την κύρια ανάκριση, όπως διαπίστωσα από τις (συμπληρωματικές) ερωτήσεις του όταν κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης για κάποιες συλληφθείσες κοπέλες.
Αυτά τα ολίγα, για να μπει επιτέλους τέλος σ' ένα μύθο
- πολιτικά χρήσιμο ίσως για κάποιους, αλλά πάντως μύθο.

Τάσος Κωστόπουλος

«Συλλογές Φωτογραφίας - Από τις Στρατηγικές στις Πολιτικές»

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 12, 13 και 14
Δεκεμβρίου Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Συλλογές Φωτογραφίας – Από τις
Στρατηγικές στις Πολιτικές».
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι διευθυντές μουσείων, ακαδημαϊκοί και συλλέκτες από όλο τον κόσμο.
Επίσης θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων όπως
το George Eastman
House, το Ίδρυμα Henri Cartier Bresson, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (SFMoMA) του Σαν Φρανσίσκο και το Center for Creative Photography του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Φυσικά, το παρόν θα δώσουν εκπρόσωποι και διευθυντές αξιόλογων Ελληνικών μουσείων και ιδρυμάτων όπως το Μουσείο Μπενάκη, το ΕΛΙΑ, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ίδρυμα Ν. Π. Γουλανδρή - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Στις τρεις ημέρες του Διεθνούς Συμποσίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη σπουδαιότητα και την κληρονομιά που αφήνουν οι φωτογραφικές συλλογές.
Θα εξεταστούν οι στρατηγικές απόκτησης και συντήρησης που ακολουθούν τα μεγάλα μουσεία του κόσμου, οι τρόποι χρηματοδότησης καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για ένα Μουσείο Φωτογραφίας να δρα ως ανεξάρτητος φορέας προωθώντας την τέχνη της Φωτογραφίας.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, Κατούνη 12-14, τηλ. 2310 551023. Παρασκευή και Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10:00 και Κυριακή στις 9:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, όμως λόγωπεριορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

4/12/08

Pixiport-Fine Art Photography Gallery-Black and White-Color-Digital Art Photos

Pixiport-Fine Art Photography Gallery-Black and White-Color-Digital Art Photos

Lomographic Society International

Lomographic Society International

FOTO8 - The Blue Skies of Nauru

FOTO8 - The Blue Skies of Nauru

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam » Nederlands

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam » Nederlands
2009 - Το έτος του βιομετρικού εφιάλτη (αναδημοσιευση)
Οι πιστοποιημενοι φωτογραφοι διαβατηριων ολης της χωρας κατι δεν πρεπει να κανουν για αυτο; (η θα κοιταξουμε να μην χασουμε τη δουλιτσα μας...)

Μήνυμα αναγνώστη Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής της 30ης Νοεμβρίου 2008 υπό τον τίτλο "Τι κρύβουν τα νέα βιομετρικά διαβατήρια" http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=244778 & μερικές εβδομάδες πριν το κλείσιμο της φετινής χρονιάς επιβάλλεται να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τι εκπλήξεις του επιφυλάσσονται τη νέα χρονιά που θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα του & τον τρόπο ζωής όπως το γνωρίζαμε τόσο οι νεότεροι όσο & οι παλαιότεροι ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.…….

Συνεχίζεται…
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ είναι εδώ & επιχειρεί τόσο με την κυβερνητική επιβολή όσο & με την αντιπολιτευτική συνενοχή να εισβάλλει στην κυκλοφοριακή μας αγωγή (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ 19.01.2009) την ταυτοποίηση μας (ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ το β'εξάμηνο του 2009 & ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ με ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση έως τις 28 Ιουνίου 2009)την εργασία μας & την περίθαλψη μας (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)που από 01.06.2009, καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας, άρθρο 153 Ν.3655/03.04.2008 σε ενιαία ηλεκτρονική κάρτα εργασίας & υγείας όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ).
Οδηγείται κατ'αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα που είχε αναδειχθεί το 2007 η δημοκρατικότερη χώρα παγκοσμίως σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα Privacy International του Λονδίνου σε συνεργασία με το Electronic Privacy Information Center της Ουάσιγκτον http://tinyurl.com/3bt4a4 από γενέτειρα της δημοκρατίας & του σκέπτεσθαι σε τριτοκοσμικό Big Brother όπου κάθε έννοια σεβασμού του ανθρώπου & ιδιωτικότητας θα είναι κενό γράμμα. Οι δε αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που απαγορεύουν την χρήση της ηλεκτρονικής δακτυλοσκόπησης ως μέθοδο
ταυτοποίησης προσωπικού & ιδιαίτερα η απόφαση περί "ταυτοτήτων" της 15.05.2000 που ρητά αναφέρει ως προς το δακτυλικό αποτύπωμα "...Το στοιχείο αυτό δεν είναι αναγκαίο για τη βεβαίωση της ταυτότητας του υποκειμένου αφού αυτή καταρχήν προκύπτει από την προβλεπόμενη φωτογραφία. Επιπλέον, κατά την κοινή αντίληψη, το αποτύπωμα (η “σήμανση”) συνδέεται με την υποψία ή διαπίστωση εγκληματικής δραστηριότητας (“σεσημασμένοι”), η απόδοση της οποίας έστω και εν δυνάμει στο σύνολο του ελληνικού λαού, υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο και προσβάλλει την προστατευόμενη από το Σύνταγμα αξία του ανθρώπου..." ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ.
Και όλα αυτά προς εφαρμογή της παράνομης & αντισυνταγματικής κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 που τίθεται σε εφαρμογή στις χώρες μέλη της Συνθήκης Σέγκεν & που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σκεπτόμενους πολίτες σε όλη την Ευρώπη. Στη δε Γαλλία γίνεται μια εκστρατεία συλλογής χιλιάδων υπογραφών κατά των βιομετρικών ταυτοτήτων υποστηριζόμενη τόσο από τις Ενώσεις Δικαστών & Δικηγόρων της χώρας όσο & από διάφορες οργανώσεις δικαιωμάτων http://www.ines.sgdg.org/petitions/index.php?petition=2&signe=oui ενώ έχει ήδη κατατεθεί & προσφυγή στο Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινοτικής οδηγίας για τα βιομετρικά διαβατήρια http://iris.sgdg.org/info-debat/comm-passeport0708.html Στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιρούμενο της Συνθήκης Σέγκεν γίνεται μια πολύ πετυχημένη εκστρατεία με δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές που τρενάρουν εδώ & χρόνια τις προσπάθειες επιβολής βιομετρικών ταυτοτήτων & διαβατηρίων http://no2id.net Στη δε Ελβετία μέλος της Συνθήκης Σέγκεν συγκεντρώθηκαν πάνω από 60.000 υπογραφές κατά της κοινοτικής οδηγίας 2252/2004 & η χώρα οδηγείται σε δημοψήφισμα στις 17.05.2009 για τη συνταγματικότητα της εν όλω οδηγίας που επιβάλλει την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση στα διαβατήρια http://scaenae-mundi.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html & http://referendumcontrelespasseportsbiometriques.ch
Στη δε Ελλάδα αρχίζει να λειτουργεί ευτυχώς & εδώ η αντίδραση των πολιτών & διοργανώνεται από Χριστιανικά σωματεία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 11 έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρία κατά των ερχόμενων νέων διαβατηρίων, ταυτοτήτων, βιβλιαρίων υγείας & εργασίας και διπλωμάτων οδήγησης με μικροτσίπ http://agiooros.freeforums.org/5-11-t2377.html
ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Ιωάννης Ανδριόπουλος

StudioA-Blog Το ιστολόγιο της τηλεοπτικής εκπομπής "Studio ALPHA" - Δεν υποστηρίζουμε την εκτός ορίων χρήση των μέσων. Δε στηρίζουμε τη σαρκοβόρο και εκ του ασφαλούς κριτική και όσους ανώνυμα συκοφαντούν. Είμαστε υπέρ των διασταυρωμένων ειδήσεων, υπέρ της πάσης φύσεως εμπεριστατωμένης και κόσμιας κριτικής και υπέρ της ανταλλαγής πολιτισμένων απόψεων. Γιατί γίναμε "μπλόγκερς"; Για να μάθουμε περισσότερα για τα... "σημεία των καιρών", να εκσυγχρονιστούμε και να επεκτείνουμε τους διαύλους επικοινωνίας μας.

fota

fota

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr