14/3/14

Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων.Αθήνα 10/3/2014

http://agosynfoto.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

Συνάδελφε φωτογράφε πάρε τη κατάσταση στα χέρια σου
Δε θα σου περιγράψουμε την κατάσταση που ζεις, τη γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα. Η φοροεπιδρομή, η ραγδαία πτώση του τζίρου μας, η κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πρόνοια, την υγεία, την παιδεία, τα συνταξιοδοτικά μας προβλήματα και τόσα άλλα έχουν μία κοινή ρίζα και αυτή είναι η επιλογή των κυβερνήσεων και της ΕΕ να στηρίξουν με κάθε τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να βγει από την κρίση του.
Πρόκειται για κοινή επίθεση προς όλα τα λαϊκά στρώματα στην οποία μόνο ο κοινός μας αγώνας μπορεί να βάλει τέρμα.
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να σταθούμε δίπλα στις ενώσεις μας, να οργανώσουμε τη δική μας λαϊκή αντεπίθεση μαζί με τους υπόλοιπους ΕΒΕ, τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, τους συλλογικούς φορείς των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει με την αναμονή μήπως κάτι αλλάξει, μήπως τα πράγματα βελτιωθούν με μια άλλη κυβέρνηση. Εάν η όποια κυβέρνηση δε νοιώσει την πίεση από την οργανωμένη μας δράση τίποτα θετικό προς όφελός μας δεν πρόκειται να υπάρξει.
Κανείς μόνος στην κρίση
Στήριξε την προσπάθεια της Αγωνιστική Συνεργασίας Φωτογράφων προκειμένου η ΕΚΦΑ και τα υπόλοιπα κλαδικά μας όργανα να γίνουν πραγματικό αποκούμπι δίπλα στο συνάδελφο. Να είναι δίπλα του ώστε κανείς να μη μείνει κανείς δίχως ρεύμα, να μη μείνει δίχως θεωρημένο βιβλιάριο ο συνάδελφος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς που έρχονται.
Με τη συμμετοχή σου στις συλλογικές διαδικασίες βοήθησε ώστε να πάρει ένα τέτοιο χαρακτήρα η δράση των ενώσεών μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο χάσιμο χρόνου προκειμένου να μη μπορούν να υλοποιηθούν τα μέτρα που με μορφή χιονοστιβάδας ψηφίζονται καθημερινά.
Οι σημερινές πλειοψηφίες ούτε μπορούν αλλά, κυρίως, ούτε και θέλουν να δώσουν τέτοιο χαρακτήρα στη δράση των ενώσεων. Χρόνια τώρα υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια για συντονισμό της δράσης μας με όποιον σηκώνει το ανάστημά του και κύρια με το αγωνιστικό κομμάτι των ΕΒΕ που συμμετέχει στην ΠΑΣΕΒΕ, όσο και με το ταξικό εργατικό κίνημα. Δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία ώστε να οργανώσουν τον κλάδο. Θέλουν, τον καθένα από εμάς, μόνος του να αντιμετωπίζει τις παρενέργειες της κρίσης σαν να είμαστε προσωπικά υπεύθυνοι γι’ αυτήν. Σε μια εποχή που κυβερνήσεις και ΕΕ χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να μας διώξουν από την αγορά ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι πλειοψηφίες σε ΕΚΦΑ και ΠΟΦ δεν πήραν καμία αγωνιστική πρωτοβουλία, απείχαν με τρόπο εκκωφαντικό από τις παραστάσεις στον ΟΑΕΕ για το σφράγισμα των βιβλιαρίων. Υπονόμευσαν τις όποιες αποφάσεις πάρθηκαν κάτω από την πίεση της ΑΣΦ προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα μέτρα που έρχονταν, πολύ περισσότερο όταν επρόκειτο για αποφάσεις κινητοποίησης.
Αντίθετα, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της διαφθοράς συνειδήσεων, των υποτιθέμενων σεμιναρίων μέσω του ΕΣΠΑ, βάζοντας σε ρίσκο ακόμη και την περιουσία της ΕΚΦΑ. Απομόνωσέ τους, η δράση τους καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά σου συμφέροντα.
Εάν δεν είσαι ήδη μέλος, εγγράψου στην ΕΚΦΑ, μπες στο ψηφοδέλτιο της ΑΣΦ, στήριξέ την στις αρχαιρεσίες στις 2 Απρίλη.
Γιατί χρειάζεται σήμερα η συμμετοχή σου, η δράση σου δίπλα στην ένωση αλλά και η παρουσία της ένωσης δίπλα σου. Από την ίδια σου την πείρα πρέπει να ξέρεις πλέον ότι άλλος δρόμος για να αλλάξει η κατάσταση δεν υπάρχει.
Γιατί χρειάζεται σήμερα η αλλαγή του συσχετισμού στα κλαδικά μας όργανα, η δράση τους σε αγωνιστική κατεύθυνση κι αυτό μόνο με την ενίσχυση της Αγωνιστική Συνεργασίας Φωτογράφων μπορεί να συμβεί.
Αγωνιστική Συνεργασία Φωτογράφων
Αθήνα 10/3/2014

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr