16/3/12

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ.(δύο εκδηλώσεις: Λιβαδειά, Θεσσαλονίκη)
























H
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποίησης με έναν ξεχωριστό τρόπο. Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και φυσικά... φωτογραφία. Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης θα παρουσιάσουν το πόνημα:"Ένα ποίημα αναζητά τη φωτογραφία του"Ένα πόνημα που γεννήθηκε από την ανάγκη να συνδεθούν δύο μεγάλεςτέχνες όπως αυτές της Λογοτεχνίας και της Φωτογραφίας.Επιλεγμένοι Έλληνες ποιητές με αποσπάσματα ποιημάτων τους αποτέλεσαντο τελευταίο διάστημα πηγή έμπνευσης για τα μέλη της Φ.Λ.ΛΈμπνευση που θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από τις φωτογραφικές τουςκαταγραφές. Η δημιουργική "μετάφραση" συναντά την ατομική σκέψη και τασυναισθήματα των φωτογράφων της Φ.Λ.Λ και αποτυπώνεται σε μία και μόνοφωτογραφία. Εγχείρημα πρόκληση που δίνει λόγο στη συνύπαρξη των τεχνών και φέρνειδιαφορετικούς δημιουργούς στο ίδιο σταυροδρόμι. Ένα σταυροδρόμι που σας συναντά στην έδρα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00.Είσοδος ελεύθερη Φαντασία επιβεβλημένηΔιοργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάςwww.fotolesxilivadias.grE-mail: fotolesxilivadias@gmail.comΧορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazinehttp://www.fmag.gr /Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Ιωάννης Βελούδιος Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ Δήμητρα Βήττα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Το περιοδικό Intellectum (www.intellectum.org)
και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr),
σας καλούν σε μία ξεχωριστή υπαίθρια δράση, για να σμίξουμε τις δύο αυτές τέχνες την βραδιά της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο Καφέ Bazaar, στη Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου 23, (περιοχή Πλατείας Άθωνος, τηλ. 2310 241 817), στις 7:00 μ.μ.
Καλούμε τους φωτογράφους να φέρουν την ημέρα της παρουσίασης σε ψηφιακή μορφή (USB stick), από 20 έως 50 φωτογραφίες που επιθυμούν να προβληθούν. Επίσης, καλούμε τους φίλους της ποίησης να φέρουν τα ποιήματα, δικά τους ή τρίτων, που θα θέλανε να διαβάσουν και να μοιραστούν μαζί μας σε μια ελεύθερη βραδιά.
Η μεγάλη παρέα που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί, θα ανατρέψει τα στερεότυπα της «κατ’ ιδίαν κοινωνίας» του θεατή ή αναγνώστη με τα δύο αυτά είδη τέχνης, καθώς και το σύνηθες φαινόμενο των «προκαθορισμένων ομιλητών-συμμετεχόντων».
Δεν θα λειτουργήσουν επιτροπές επιλογής των φωτογραφιών ή πρόκρισης ποιημάτων, ούτε λίστα ποιητών. Σε αυτή τη βραδιά, όλοι θα έχουν τη θέση και το χρόνο τους. Ο καθένας προσέρχεται με την ευθύνη της δικής του επιλογής και προσφέρει στους υπόλοιπους το άυλο πνευματικό του δώρο. Εμείς θα έχουμε έτοιμο τον προτζέκτορα και την ντουντούκα.
Πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Το 1999, με πρωτοβουλία της UNESCO ορίστηκε η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός θέλησε, με αυτό τον τρόπο, να προωθήσει την τέχνη της ποίησης. Ο στόχος ήταν διπλός:
Πρώτος στόχος η ηθική ενίσχυση των προσπαθειών των εκδοτών να τυπώνουν συλλογές ποίησης και, κυρίως, να τυπώνουν νέους ποιητές, αφού οι γνωστοί έχουν κάποια μεγαλύτερη ευκολία και δυναμική.
Δεύτερος στόχος ήταν η επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και η αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης, πάνω στον αφορισμό του Ντελακρουά «Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση».
Ζωντανή παγκόσμια μετάδοση στο διαδίκτυο
από το http://www.ustream.tv/channel/fkth-gr
Για περισσότερες πληροφορίες:
Βασίλης Καρκατσέλης κιν. 6942 860 890,
Βίκτωρ Τσιλώνης, κιν. 6944 60 73 63

14/3/12

ΦΘΗΝΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καταγραφοντας δυο διαφορετικες προσπαθειες πωλησης φωτογραφιων.
Την μια ηδη γνωστη με τιτλο
Cheap-Photo, Φθηνή-Φωτογραφία που γινεται εδω και 10 χρονια στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (οι παλιοι...)
και την αλλη με τιτλο
Big moving photo bazaar στην ΑΘΗΝΑ φετος.

Το Big moving photo bazaar, είναι μια κίνηση που αποσκοπεί να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή και να αποκτήσει φωτογραφίες γνωστών δημιουργών, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Παλιές δοκιμές, δείγματα, φωτογραφίες σε διαφορετικά μεγέθη που δεν ανήκουν στις πρώτες επιλογές, τυπωμένες με παλιές ή σύγχρονες μεθόδους, contact, μικροί κατάλογοι εκτός εμπορίου .
BIG MOVING PHOTO BAZAAR
Ο «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ» σας προσκαλεί στο Big Moving Photo Bazaar που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια κίνηση που δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με γνωστούς Έλληνες δημιουργούς και να αποκτήσει φωτογραφίες τους σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Κατά τη διάρκεια του bazaar θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις φωτογραφικών βιβλίων και συζητήσεις γύρω από τη φωτογραφία, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό. (Οι ακριβείς ημέρες και ώρες των συζητήσεων θα αναρτιόνται αναλυτικά στο www.facebook.com/Big.Moving.Photo.Bazaar).
Συμμετέχουν:
Διονυσία Αλεξιάδη, Τάσος Βενετσανόπουλος, Πάσκουα Βοργιά, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Αθηνά Καζολέα, Αθηνά Καισαρίτη, Χάρης Κακαρούχας, Κατερίνα Καλούδη, Δημήτρης Κοιλαλούς, Ηλίας Κοσίντας, Ευγενία Κουμαντάρου, Λίζη Μανωλά, Στεφανία Μιζάρα, Ηλίας Μπουργιώτης, Δημήτρης Μυτάς, Κώστας Ορδόλης, Ιωάννα Ράλλη, Αγγελική Σβορώνου, Γιάννης Τζώρτζης, Τάκις Τσαντίλης, Παύλος Φυσάκης, Ηλίας Χατζάκης.
Οργάνωση:
Από τον ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ, Δημήτρης Ξανθούλης /από τη M55 Projects, Νίνα Κασσιανού
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 11.00 με 15.30 • Τρίτη Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 με 19.00
Είσοδος ελεύθερη
Ηρακλείτου 6, Κολωνάκι, Αθήνα, Τ/210 3627159
Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Μαρτίου • Ώρα 19.00



Cheap-Photo, Φθηνή-Φωτογραφία

To Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε και φέτος το Δεκέμβρη, εν μέσω οικονομικής καταιγίδας, την ετήσια έκθεση Cheap-Photo, Φθηνή-Φωτογραφία.
Η έκθεση αυτή, εδωσε τη δυνατότητα στους εραστές της καλής φωτογραφίας και τους φίλους του θεσμού αυτού να αγοράσουν για το σπίτι τους σε φτηνές τιμές αληθινά έργα τέχνης.
"Art is not business!..."
«Η τέχνη είναι σαν το γλυκό ψωμί. Η τέχνη είναι σαν τα καταπράσινα δένδρα. Δεν ανήκει στις τράπεζες, δεν ανήκει σε επιτήδειους επενδυτές, δε μπορεί να είναι μόνο προνόμιο των μουσείων και των πλουσίων..."
Γιατί "...Η τέχνη είναι τροφή. Δε μπορείς να τη φας αλλά σε τρέφει...»
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από πολύ νωρίς (εδώ και δέκα χρόνια) λειτούργησε μια ομάδα για τη διάδοση της διεθνούς ιδέας της Φτηνής Τέχνης, ενώ παράλληλα μετέφρασε, τύπωσε και διέδωσε το μανιφέστο Why Cheap Art? (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τονίζοντας ιδιαιτέρως την παραίνεση των δημιουργών του που αναφέρει κατά λέξη: "Ιδού λοιπόν. Είστε ελεύθεροι να το αντιγράψετε, να το τυπώσετε, να το βάλετε στην ιστοσελίδα σας και να μοιραστείτε το μήνυμά του με τους άλλους".
Στην έκθεση συμμετέχουν νέοι φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα. Όλα τα έργα θα έχουν ενιαία τιμή πώλησης τα 50 Ευρώ.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Alek Lindus, Έλενα Γανδά, Κάλι Μπέλου, Νίκος Κοτσαμπασάκης, Σοφία Ξυγαλά, Σταύρος Σταματίου, Βίκυ Κεφαλέα, Βίκυ -Μαρία Ιωάννου, Τάσος Χίος, Γιώργος Γκιζάρης, Βιβή Δασκαλοπούλου, Ευγενία Καρολίδου, Ιωάννα Διαμαντάτσικου-Κυριάκη, Μερκούριος Δημόκας, Έβη Χαλκίδου, Στέλιος Αλευρόπουλος, Βασίλης Μπακαλούδης, Στέλιος Φιλίππου, Ανδρέας Σκρέλη, Φάνης Σάϊκας, Αναστασία Δεληγιάννη, Θανάσης Σταμάτης, Πηνελόπη Καραματσούκη, Δημήτρης Ζωγράφος, Γωγώ Γρηγοριάδου, Δέσποινα Τασούδη, Elena Stefanaki, Αναστασία Τζιάγκαλου, Καρυοφύλλης Γκροζούδης, Ani Jo, Ελίνα Μπαλτουνά, Θανάσης Αθανασιάδης, Σούλα Παλέντζα, Funny R, Πλούταρχος Χαλόφτης, Αργυρώ Παριανού, Βασίλης Κώτσιας, Άννα Χρυσίδη, Γιάννης Λογιωτατίδης, Μάνος Χρυσοβέργης, Αθανασία Ζαφείρη, Γιάννης Μαλέογλου, Μαρία Καλοκύρη, Γιώργος Δημητριάδης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ελπίδα Κάτσικα, Φωτεινή Μαραβελή, Ιωάννης Σπυρόπουλος, Αλεξία Τσιμίκα, Άρης Πιπέλιας, Ηλίας Δημητριάδης, Ισμήνη Σακελλαριάδη, Πωλίνα Κουργένη, Αλεξάνδρα Χριστοδουλίδη, Γιώργος Τερζής, Διονυσία Γκέκα, Χριστίνα Παπαφράγκου, Παύλος Διδασκάλου, Νίκος Στεργιόπουλος, Χρήστος Κουρτίδης, Νικολέττα Διάφα, Χριστίνα Σέρρου,

Επιμέλεια: Θανάσης Ράπτης

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr