4/9/09

Οι ECOPHOTOworkshop παρουσιαζονται...και εξορμουν

αναδημοσιευση απο το http://ecophotoworkshop.blogspot.com/

H ECOPHOTOworkshop είναι μια νέα ομάδα, αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες φωτογράφους και δημοσιογράφους που αποφάσισαν να συνταξιδέψουν με άλλους, φίλους της φωτογραφίας και του ταξιδιού.
Φωτογραφίες και κείμενά μας δημοσιεύονται στα ελληνικά έντυπα αντίστοιχων αντικειμένων (ταξιδιωτικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά). Δημιουργοί της ομάδας είναι οι: Ντίνα Μπατζιά δημοσιογράφος, Βασίλης Παίσιος φωτογράφος και Σπύρος Τσακίρης φωτογράφος. Τον πρώτο κύκλο των φωτογραφικών workshops 2009 –2010 επιμελείται (διδάσκει) ο Σπύρος Τσακίρης.
TΑ WORKSHOPS
Σεμινάρια, workshops και φωτογραφικές εξορμήσεις, για μικρό ή μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, ανακοινώνονται εγκαίρως προκειμένου για τη σωστή διοργάνωση του κάθε workshop.Που απευθύνεται το κάθε σεμινάριο – workshop: σε φίλους της φωτογραφίας (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες), σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στις εκδόσεις, στη διαφήμιση και τον τουρισμό, σε συλλόγους, λέσχες, εταιρείες και ομάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές , γενικότερα συνάξεις ανθρώπων που αγαπούν τη φύση, το ταξίδι και παράλληλα τη φωτογραφία.
Το σύνηθες πρόγραμμα βασίζεται στην φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, με παράλληλη γνωριμία με το τόπο και τους ανθρώπους, και editing στις λήψεις το βράδυ. Συστήνεται η χρήση digital μηχανών για λόγους ευελιξίας των ίδιων των συμμετεχόντων και της ευκολίας του editing στον υπολογιστή. Ωστόσο, είναι θέμα του κάθε συμμετέχοντα τι εξοπλισμό θα φέρει μαζί του (τρίποδα, laptop κλπ).
Οι συζητήσεις το βράδυ γίνονται υπό μορφή σεμιναρίου, αφού ο υπεύθυνος του workshop δει όλο το υλικό της ημέρας και επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες. Η τεχνική και αισθητική άποψη, καθώς και η θεωρητική προσέγγιση της κάθε φωτογραφίας, δημιουργεί την αφορμή για μία μεγάλη συζήτηση περί της φωτογραφικής τέχνης, αλλά στόχος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ή να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους τρόπο έκφρασης στην φωτογραφία. Στο τελευταίο μάλιστα, συντελεί και η παρουσίαση portfolios των συμμετεχόντων, που σημαίνει πως καλό είναι να το έχουν φροντίσει νωρίτερα και να έχουν υλικό μαζί τους.
Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από εξειδικευμένους σε ταξιδιωτικά – περιβαλλοντικά- πολιτιστικά ρεπορτάζ δημοσιογράφους τον βασικό τρόπο γραφής παρόμοιων θεμάτων και κειμένων, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν τις φωτογραφίες τους, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο θέμα.
Πληροφορίες στο email ecophotoworkshop@hotmail.com

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr