7/9/13

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Βαλτετσίου 42, Τ.Κ.: 106 81 Αθήνα  FAX : 210 / 33.01.408  e-mail:chafartg@otenet.gr
 Πληρ:.   Κ. Αντύπα                                                                  Αθήνα 4/9/2013
 Tηλ. 210. 3300 016,                                                                        Αριθμ. Πρωτ. 1551
εσωτ. 102, 108, 107                                                                                             Δ.Τ.  36

ΨΗΦΙΣΜΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες  νιώθουμε το χρέος να καταδικάσουμε την ετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην δοκιμαζόμενη Συρία.

 Ο Ιμπεριαλιστικός άξονας με μπροστάρη της ΗΠΑ και τους συνεργάτες τους, είναι έτοιμος να εξαπολύσει άλλον ένα πόλεμο σαν αυτούς που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη). 
Θα είναι  άλλος ένας  πόλεμος βασισμένος πάνω σε ψεύδη και κατασκευασμένα στοιχεία.
Άλλη μια σφαγή στο όνομα της "Δημοκρατίας", της "Ειρήνης", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
 Άλλη μια  σφαγή που αυτή τη φορά, προφασίζεται  την χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. Κάτι το όποιο όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα και αντικειμενικά στοιχεία, αλλά μάλιστα αμφισβητείται και ως μια προβοκάτσια στημένη από τη  λεγόμενη «αντιπολίτευση» του Άσαντ, προκειμένου να δοθεί το πάτημα για μια ξένη επέμβαση.
Μια ξένη επέμβαση που προσδοκά, πέρα από τις ψευτοαγνές  προφάσεις της, τον έλεγχο του δρόμου του πετρελαίου των αγωγών φυσικού αερίου , το φυσικό πλούτο της περιοχής. σωθούν.
Είναι προφανές ότι και αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να ειδωθεί διαφορετικά παρά ως μια συνέχεια των προηγούμενων πολέμων και αναταραχών στον ευρύτερο Αραβικό κόσμο και οπωσδήποτε όλα αυτά τα δεν μπορούν να μην συνδεθούν και με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Μια κρίση που την βιώνουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα σε μια άλλη έκφρασή της.
Μια κρίση που αναγκάζει ακόμα και τις ποιο ισχυρές και σταθερές κατά τα άλλα οικονομίες, να ψάχνουν να βρουν διέξοδο από αυτήν διεκδικώντας νέες αγορές, νέα περιθώρια για κέρδη. ακόμα και με τα όπλα. Ακόμα και πατώντας πάνω σε πτώματα άμαχων. Πάνω σε πτώματα παιδιών...
Η επέμβαση  στη Συρία θα φέρει κι άλλη ανθρώπινη καταστροφή  δημιουργώντας παράλληλα  μεγάλα κύματα προσφύγων που αναγκαστικά μεταναστεύουν για να σωθούν.
Νιώθουμε επίσης την υποχρέωση να καταγγείλουμε την Ελληνική κυβέρνηση η οποία έσπευσε από την πρώτη στιγμή να προσφέρει τις διευκολύνσεις της στους ιμπεριαλιστές εμπλέκοντας την χώρα μας στον πόλεμο.  Όπως και σε όλους τους προηγούμενους πολέμους έτσι και τώρα, η βάση της Σούδας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι στην διάθεση των γερακιών. και αυτόματα γίνεται πιθανός στόχος αντεπίθεσης. Κάτι που θέτει όλη την γύρο περιοχή σε θανάσιμο κίνδυνο.
Εμείς οι εικαστικοί Καλλιτέχνες, μελή του ΕΕΤΕ νιώθουμε την υποχρέωση να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τον υπόλοιπο λαό, να φωνάξουμε να μην υπάρξει καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Να μην εμπλακεί η χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο.
Να κλείσουν οι ξένες βάσεις που υπάρχουν στην χώρα μας! Έξω το ΝΑΤΟ! Έξω η ΕΕ!

4/9/13

" Πριν από τα μάτια μας " δυτικός ορθολογισμός.Thierry Meyssan

απο το ανεξαρτητο πρακτορειο ειδησεων
Voltaire Network
 
'
 
 
 
" Before our eyes "
Western rationality
Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο , ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ , James Clapper είπε ότι 1.429 άνθρωποι  σκοτώθηκαν σε μια μαζική χημική επίθεση σε μια ντουζίνα χωριά, στις 21 Αυγούστου 2013 στα προάστια της Δαμασκού  .
Οι γαλλικές υπηρεσίες δεν ήταν σε θέση να προβούν σε ακριβη καταγραφή των θυμάτων , σύμφωνα με  αποχαρακτηρισμένες σημειώσεις  του συντονιστή Alain Zebulun  .Ωστόσο, είδε περίπου 281 θύματα σε βίντεο , ενώ η γαλλική « μη κυβερνητική » οργάνωση , Γιατροί Χωρίς Σύνορα, υπολογίζει απο τα νοσοκομεία 355 θύματα .
Ολες οι συμμαχικες υπηρεσίες αναφέρονται σε βίντεο .

Έτσι , οι Αμερικανοί έχουν συλλέξει εκατοντάδες στο YouTube , ενώ οι Γάλλοι έχουν βρεί μόνο 47 .
Ουάσιγκτον και Παρίσι θεωρούν όλα αυτά ως αυθεντικά . Ωστόσο , ορισμένα από αυτά τα βιντεο στάλθηκαν στις 7:00 π.μ., ώρα Δαμασκού ( γεγονός που εξηγεί γιατί είναι της 20ης Αυγούστου στο YouTube , το οποίο βασίζεται στην Καλιφόρνια ) , αλλά με σχεδόν μεσημεριανό ήλιο , πράγμα που σημαίνει ότι γυρίστηκαν εκ των προτέρων .
Όλες οι παρατηρητές έχουν επισημάνει το υψηλό ποσοστό παιδιών μεταξύ των θυμάτων .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μετρήσει 426 , ή περισσότερο από το ένα τρίτο .
Ορισμένοι παρατηρητές , αλλά ούτε και αυτοί των ΗΠΑ , ούτε οι γάλλοι συναδέλφοι τους ,
 ήταν περιέργεια να δουν ότι τα θύματα ήταν σχεδόν όλα της ίδιας ηλικίας και δεν είχαν οικογένειες να κλαίνε από πάνω τους .

Περίεργο, το φυσικό αέριο να έχει σκοτώσει παιδιά και ενήλικες άνδρες , αλλά να γλιτώσει τις γυναίκες.
Η ευρεία διάδοση των δορυφορικών εικόνων των θυμάτων επιτρέπεται σε Αλεβίτες οικογένειες κοντά στην Latakia να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί δύο εβδομάδες πριν από τις " αντάρτες". Αυτή η αναγνώριση άργησε να έρθει, επειδή υπάρχουν ελάχιστοι επιζώντες της σφαγής από τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών , του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, όπου περισσότερα από χίλια σώματα των αμάχων ανακαλύφθηκαν σε μαζικούς τάφους.
Αμερικανοί , Βρετανοί και Γάλλοι συμφωνούν ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από αέριο νεύρων που θα μπορούσε να ειναι το σαρίν ή να περιέχει σαρίν . Ισχυρίζονται ότι τα συμπεράσματά τους για τη δική τους ανάλυση , πραγματοποιούνται σε εργαστήρια σε δείγματα που συλλέγονται από κάθε μία από τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο , οι επιθεωρητές του ΟΗΕ , οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή για να συλλέξουν και άλλα δείγματα, θα δώσουν την ετυμηγορία τους σε δώδεκα ημέρες.
Ομως οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται από τους Αμερικανούς , Βρετανούς και Γάλλους είναι άγνωστες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα  για την οποία η καλλιέργεια από δείγματα ιστών  απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αν και είναι σαφές ότι τα παιδιά που πέθαναν από χημική δηλητηρίαση , δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είχαν προβληθει από συγκεκριμένο αεριο .Τα βίντεο δείχνουν ότι ο θάνατος παράγει ένα λευκό αφρό ενώ το σαρίν προκαλεί κιτρινες εκμπομπες .Οι τρεις δυτικές δυνάμεις συμφώνησαν επίσης να καταλογίσουν την ευθύνη για την εκδήλωση αυτή  στον Συριακό στρατό.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της διαπίστωσαν ανάμιξη του στρατού της Συρίας με χημικές ουσίες κατά τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.
Ο πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής των Υπηρεσιών Πληροφοριών , Jon Day , διαβεβαιώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Συριακός στρατός  έχει χρησιμοποιήσει χημικά. Συνολικα 14 φορές από το 2012 [ 4 ], δηλαδή όσες περιπτώσεις οι εκθέσεις για τη χρήση χημικών όπλων από οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου του Κόλπου.
Οι αποκαλύψεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας υπηρεσίες επιβεβαιώθηκαν από μια υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Συριακής άμυνας πανικοβλημένος είχει κάνει  κλήση προς τον επικεφαλής της μονάδας χημικών αερίων για τη σφαγή . Ωστόσο , η παρακολούθηση δεν έγινε από τους Αμερικανούς, ή Βρετανούς ή τη γαλλική γλώσσα , αλλά έγινε από τη μονάδα 8200 της ισραηλινής Μοσάντ .
Εν ολίγοις , ΗΠΑ , βρετανικές και γαλλικές υπηρεσίες είναι 100 % βέβαιοι ότι ο Συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά προς έναν άγνωστο αριθμό αμάχων :
- 1. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν ένα νέο είδος αερίου σαρίν που δεν επηρεάζει τις γυναίκες!
- 2 . Για τέσσερις ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρούσαν την προετοιμασία του εγκλήματος χωρίς να παρεμβαίνουν!
- 3 . Μια ημέρα πριν από τη χρήση , "η μαγεία του φυσικού αερίου" σκότωσε τα παιδιά που είχαν απαχθεί από μαχητές της Τζιχάντ δύο εβδομάδες νωρίτερα και πάνω από 200 μίλια μακριά!
- 4. Αυτά τα γεγονότα είναι γνωστά μέσα από αυθεντικά έργα που έχουν γυριστεί και μερικές φορές αναρτήθηκε εκ των προτέρων στο YouTube!
- 5. Επιβεβαιώνεται από μία υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που παράγεται από τον ισραηλινό εχθρό!
- 6 . Δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μια απόρρητη μέθοδο για τον εντοπισμό αεριου σαρίν χωρίς να χρειάζεται καλιέργεια απο ανθρώπινο ιστό!
- 7. Δεδομένου ότι θα είναι η δέκατη πέμπτη τέτοια λειτουργία, απο το « καθεστώς» που  διάσχισε μια « κόκκινη γραμμή » πρέπει να «τιμωρηθεί» βομβαρδίζοντας τα μέσα της άμυνας του .

Στο διεθνές δίκαιο, ο πόλεμος προπαγάνδας 
είναι το πιο σοβαρό έγκλημα,
επειδή κάνει όλα τα άλλα εγκλήματα δυνατά .

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr