4/5/12

Kείμενο υποστήριξης φωτογράφων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Βγαίνουμε από τον σκοτεινό θάλαμο έξω στο φώς στην πηγή έμπνευσή μας στην φύση και τον άνθρωπό. Στην κοινωνική βαρβαρότητα της εποχής μας αναζητάμε την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη ,μαζί με όλους τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου συμπορευόμαστε και αναζητώντας μια δίκαιη κοινωνία, σκοντάφτουμε στην εμπορευματοποίηση και την διαπόμπευση της ανθρώπινης υπόστασης στον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης από τούτο το άθλιο έρπον σκοταδιστικό μεσαιωνικό καθεστώς, του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που υποτάσει τα πάντα στο κέρδος ,που καταρρέει και πάει να συμπαρασύρει να αφανίσει τους λαούς ,να καταστρέψει τον πλανητη γή. Η κοινωνία όπως πέταξε στα σκουπίδια της ιστορίας την μοναρχία ,την φεουδαρχία θα πετάξει και την εκφυλίσμένη τούτη νέα ολιγαρχία του καπιταλισμού.
























Μια νέα υπό διαμόρφωση συλλογικότητα τα βάζει με τον καπιταλισμό, είναι δίπλα κάθε εργάτη, άνεργο αυτοαπασχολούμενο. Ειναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που παλεύουν χωρίς μεγάλα λόγια για μιά άλλη κοινωνία, για την ενότητα στην δράση της εργατικής τάξης και όλου του λαού, πιστεύοντας ότι έτσι μόνο θα έλθει και η ενότητα στην δράση και στην αριστερά , πιστεύοντας στην δημιουργία όχι μιάς ακόμη αριστεράς αλλά μιάς νέας άλλης αριστεράς των αγώνων, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της εργατικής δημοκρατίας, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Ας κάνουμε ανταρσία φωνάζουν. ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν στηρίζουμε στις εκλογές αυτές γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί τον καταλύτη για την ενότητα στην δράση, για την ανατροπή της βαρβαρότητας και του κοινωνικού κατήφορου, γιατί η ελπίδα δεν είναι στους αυτόκλητους σωτήρες αλλά στα ίδια τα χέρια μας ,στα χέρια των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου, γιατί το χρωστάμε στους παπππούδες μας και την νέα γενιά ...γιατί εμείς είμαστε το μέλλον!! Γιατί εμείς είμαστε το φως στο σκοτάδι!!! ΑΝ.


Αντωνακάκη Σοφία  φωτογράφος υποψήφια Νομού Φλώρινας
Λαζάρου Γιάννης  φωτογράφος
Ντόμαλης Απόστολος  φωτογράφος-φωτορεπόρτερ
Κασιμάτης Μανώλης φωτογραφίζοντας
Κασίτας Αντώνης, τεχνικός ΕΡΤ  -  υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής
Πάλλης Δημήτρης, ερασ.φωτογράφος
Φωτάκη Έφη  φωτογράφος

3/5/12

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012, η απόψη ενός άλλου κομμουνιστή φωτογράφου.

Κάθε φορά που χρειάζεται   να πάω να ψηφίσω έχω στο μυαλό μου
ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   Μπρέχτ.
Σήμερα όμως πρέπει να συνεκτιμήσουμε  και τις τρεις  παραμέτρους που όπως έλεγε Ο Λένιν  συνιστούν εξ αντικείμενου  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αυτές είναι : Όταν ο λαός  δεν μπορεί να κυβερνηθεί με το παλιό τρόπο. Έχουμε ραγδαία  εξαθλίωση του.Υπάρχει κίνηση των μαζών. Μια λοιπόν που δεν κάνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λόγω ανυπαρξίας ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ας  κάνουμε ΕΚΛΟΓΕΣ! Επειδή πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τους αγώνες  που ήταν πρωτόγνωρη αλλά και να τιμήσουμε τους νεκρούς  των αγώνων και της κρίσης  πρέπει να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ  ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( Κ.Κ.Ε. και ΣΥΡΙΖΑ.) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι τουλάχιστον δε σπέρνει την ηττοπάθεια.Και έχει  πολιτική πρόταση για αυτές τις εκλογές.
Θέλω να πω μια σκέψη και για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οχι μόνο, Το σύνολο της εξωκοινοβουλεθτικής αριστεράς θα έπρεπε να βρει το τρόπο ώστε  να εχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και να συμβάλουν στο να μην σχηματιστεί κυβερνηση απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣHMEIΩΣΗ
Με την αύξηση των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
θα διαμορφωθούν συνθήκες  και για  άλλη κυβέρνηση και σύγκρουση με την ΕΕ

Kαλο μηνα με αγωνες... ΣΥΡΙΖΑ

 ωστε να εχουμε αυτα που οι αλλοι μας επεβαλαν για μας χωρις εμας.. με την ψηφο μας στην ελπιδα που μας υποσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
















Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φωτογράφοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη κοινωνία, το εισόδημα μας προέρχεται από το εισόδημα των πελατών μας, σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε συντεχνιακά, ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και η λύση είναι αριστερά.
Αποφάσισαν χωρίς εμάς Προχωράμα χωρίς αυτούς
Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 10 στόχοι διεκδίκησης και δέσμευσης
1.Ασπίδα προστασίας για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση
2.Να απαλλαγούμε από τον βραχνά του χρέους.
3.Αναδιανομή,φορολογία του πλούτου, κατάργηση περιττών δαπανών.
4.Παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση
5.Σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια
6.Δημοκρατία παντού. Δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες
7.Ισχυρό κοινωνικό κράτος.
8.Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων
9.Προστασία της Παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των Μνημονίων.
10.Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική
 Αυτό το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα έχει αποτύχει και πρέπει να ανατραπεί!
Η οικονομική κρίση που συγκλονίζει τον παγκόσμιο καπιταλισμό διέλυσε ψευδαισθήσεις.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι η καπιταλιστική κερδοσκοπία είναι απάνθρωπος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας. Ότι η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών ωφελεί μόνο τους τραπεζίτες και βλάπτει τους πολλούς. Μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοτραπεζίτες εισπράττουν τα δισεκατομμύρια που λείπουν από την Υγεία, την Παιδεία και τις συντάξεις.Η έξοδος από την κρίση χρειάζεται τολμηρά μέτρα που θα εμποδίσουν τους υπαίτιους της κρίσης να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Εμείς επιδιώκουμε το νέο πρότυπο παραγωγής και διανομής του πλούτου να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία να γίνει δημόσια και η οικονομία να διευθύνεται δημοκρατικά με κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια. Ο σοσιαλισμός με ελευθερία, πλήρη άνθηση της δημοκρατίας όπου όλοι οι πολίτες συμμετέχουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είναι ο στρατηγικός μας στόχος. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
 Μπορούμε να νικήσουμε. Με την ενότητα και τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά. Με την συμμαχία του λαού, την έμπνευση, τη δημιουργική προσπάθεια και με τους αγώνες των εργαζομένων, που θα εξουσιάζουν και θα διαμορφώνουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Τώρα, ψηφίζει ο λαός! Τώρα παίρνει την εξουσία ο λαός!
 Σε αυτές τις εκλογές μπορεί και πρέπει με την ψήφο του να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση, να δώσει τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.  Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η λύση είναι αριστερά!

Κώστας Αλεξίου φωτογράφος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (ΠΟΦ)
Γιάννης Λαγουδάκης φωτογράφος υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Β` ΠΕΙΡΑΙΑ http://syriza-peramatos.blogspot.com/2012/04/blog-post_20.html/

Γιώργος Λάβδας  φωτογράφος-φωτορεπόρτερ

Κάλεσμα επαγγελματιών φωτογράφων για τη στήριξη του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές

 Συνάδελφοι φωτογράφοι.

Αυτές οι εκλογές πιστεύουμε ότι είναι από τις κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας γιατί έρχονται έπειτα από μια διετία οξύτατης αντιλαϊκής επίθεσης χωρίς προηγούμενο, η οποία θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μετά την 6η  Μάη. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν θα έχει τεράστια σημασία η θέση που θα πάρει ο λαός μας με την επιλογή του. Παρ ότι δεν είμαστε όλοι όσοι υπογράφουμε κομμουνιστές, παρ ότι μπορεί να έχουμε επιμέρους διαφωνίες με το ΚΚΕ, θεωρούμε ότι η ενίσχυσή του αποτελεί  για μας τη μόνη επιλογή για συγκεκριμένους λόγους.
Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα αφορούν στην πλειοψηφία τους τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις σε εργασιακές σχέσεις, κοινωνική πρόνοια, ασφαλιστικό, την  ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος τόσο των εργατοϋπάλληλων όσο και των μικρών επαγγελματιών. Είναι μέτρα που  ήταν αποφασισμένα από χρόνια από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις μας, εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ και στη χώρα μας εγκρίθηκαν από όλα τα υπόλοιπα, πλην του ΚΚΕ, κόμματα μέσα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και αποσκοπούν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων έναντι των διεθνών ανταγωνιστών τους. Τα μνημόνια επιτάχυναν την υλοποίησή τους. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε ενάντια στην εφαρμογή τους, ενώ η καθυστέρησή  τους  οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε αυτή τη δράση του. Αποκάλυψε τη φύση της ΕE όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας έταζαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια, όταν ο ΣΥΝ έβλεπε και βλέπει στη ΕΕ την «ευρώπη των λαών».
 Στο μέτρο των δυνάμεών του ενημέρωσε και προσπάθησε να οργανώσει το λαό ώστε να αντιμετωπίσει την επερχόμενη λαίλαπα όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα προσπάθησαν να τον αποκοιμίσουν προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιστάσεις του.
Η ένταση με την οποία γίνεται σήμερα η επίθεση εναντίον μας οφείλεται στην ανάγκη που έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους. Κρίση καπιταλιστική, που επίσης μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε αυτό το χαρακτήρα της όταν όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι μίλαγαν για golden boys, χρηματιστική κρίση, κρίση λόγω διαφθοράς  ή κρίση χρέους όπως ακούμε ακόμη και σήμερα να την ονομάζουν  προκειμένου να δείξουν ότι με μια άλλη διαχείριση θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα, κρύβοντας ότι τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχουν σχεδόν όλες οι ανεπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες.
Είναι συνεπώς  ψεύτικο το δίλλημα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» που προβάλουν στο λαό μας όσοι σήμερα εμφανίζονται ως «αντιμνημονιακοί» και οι οποίοι κατά κανόνα είτε συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια σε κυβερνήσεις ή στήριξαν ποικιλοτρόπως  από τη μεριά τους την εφαρμογή των πολιτικών που μας οδήγησαν ως εδώ, ενώ και σήμερα συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν. Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζουν με τον πραγματικό ένοχο, τα μονοπώλια και την πολιτική που τα εξυπηρετεί.
Μόνο το ΚΚΕ κάλεσε το λαό από την πρώτη στιγμή να μην αποδεχτεί το χρέος σα δικό του. Το ζητούμενο σήμερα είναι ο λαός να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει, ο οποίος αντί να επιστρέφεται στον ίδιο για τη βελτίωση της ζωής του γίνεται ιδιοκτησία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών, ενώ ένα μέρος του βρίσκεται σταθμευμένο στις ελβετικές τράπεζες περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες να επενδυθεί ώστε να παράγει νέα κέρδη. Ζούμε σε μια χώρα που παράγει τεράστιο πλούτο για το μέγεθός της, εργαζόμαστε σκληρά, δεν έχουμε κανένα λόγο να αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε. Αν σκύψουμε το κεφάλι, αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας, μας ετοιμάζουν συνθήκες Ινδίας, εκεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια αν αποδεχτούμε τη λογική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Σε ότι αφορά τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες μας θέλουν εκτός αγοράς. Η πληθώρα μικρών επαγγελματιών αποτρέπει το μεγάλο κεφάλαιο να επενδύσει στο χώρο μας. Στο χώρο του λιανικού εμπορίου η αγορά έχει ήδη μονοπωληθεί από ελάχιστους ομίλους, πράγμα που δεν έχει συμβεί στον ίδιο βαθμό στο χώρο των υπηρεσιών. Η συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους με τους μισθούς των πελατών μας στα 300,400 ή 500 ευρώ βγάζει εκτός αγοράς και τους υπόλοιπους, ανάμεσά τους και τους επαγγελματίες του κλάδου μας.Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι αντίπαλός μας είναι τα μεγάλα μονοπώλια, αν ο αγώνας μας δε στρέφεται ενάντιά τους παίρνοντας πολιτικό περιεχόμενο, αν εξαντλείται σε συντεχνιακά ζητήματα, όχι μόνο δε θα δούμε καλύτερες μέρες αλλά θα παρακολουθήσουμε τον αφανισμό μας. Στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στηρίζουμε τον κοινό αγώνα με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί κοινά είναι τα βασικά προβλήματά μας.
Σε ότι αφορά τους φωτογράφους και τους άλλους δημιουργούς, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί, δημοσιεύοντας ολοκληρωμένες θέσεις, ενάντια στο νέο νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα παίρνοντας το μέρος του καλλιτέχνη-δημιουργού κι όχι των μεγάλων επιχειρήσεων όπως έχουν σκοπό με βάση τις πολιτικές της ΕΕ να νομοθετήσουν μετά τις εκλογές. Στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται θα βρεθούμε να δουλεύουμε ως υπάλληλοι των εταιριών, χωρίς δικαιώματα από το καλλιτεχνικό μας έργο. Η κάλπη είναι μια ευκαιρία να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για όσα μας έφεραν και όσα μας ετοιμάζουν.
Συνάδελφοι  Μετά την 6η Μάη θα αντιμετωπίσουμε σειρά επιπλέον  άμεσων προβλημάτων. Οι περισσότεροι από μας είμαστε πνιγμένοι στα δάνεια, επιχειρηματικά και στεγαστικά κατά κύριο λόγο, που οι ανάγκες της επιβίωσης μας ανάγκασαν να πάρουμε προκειμένου να έχουμε ένα κεραμίδι ή να εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις μας. Αλλά κι όσοι δεν έχουν δάνεια πάλι δε μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής. Χρειάζεται μετά τις εκλογές να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, να δυναμώσουμε τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά, να μην αφήσουμε να πετάξουν κανέναν από το σπίτι του. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι και μικρομάγαζο χωρίς ρεύμα, να μη μείνουν τα παιδιά μας κι εμείς οι ίδιοι δίχως ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Τελικά να διεκδικήσουμε όλο τον παραγόμενο  πλούτο. Σε αυτή την προσπάθεια αποδεδειγμένα έχει μπροστά το ΚΚΕ.Εγκαταλείψτε μαζικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα που εξαθλιώνουν το λαό, που αύριο από κοινού θα συνεχίσουν τον αντιλαϊκό τους δρόμο. Μη γίνετε συνένοχοι, οι ψήφοι που θα πάνε στο δικομματισμό θα θεωρηθούν ως επιβράβευση και συμφωνία του λαού στην πολιτική τους. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενισχύουμε τη λαϊκή οργάνωση, ενισχύουμε τελικά την ίδια μας τη ζωή.
Υπογράφουν:
Αλεβίζος Μιχάλης, πρώην μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων,  πρώην μέλος ΔΣ  Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας
Ανδρονιάδης Ηλίας, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ
Ανδρεόπουλος Ανδρέας, Γραμματέας ΠΟΦ, αντιπρόεδρος ΕΚΦΑ
Ασημακόπουλος Γιάννης, ταμίας ΔΣ «Φοίβος», πρώην μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ
Κωνσταντινίδης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΠΟΦ, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ
Κωστόπουλος Βασίλης, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ
Παπαδόπουλος Μιχάλης, μέλος ΔΣ  Ένωσης φωτογράφων Νομού Ιωαννίνων
Ραφτοπούλου Σοφία, πρόεδρος Εξελεκτικής Επιτροπής ΕΚΦΑ
Σαχινίδης Στάθης, μέλος ΔΣ ΕΚΦΑ, πρόεδρος Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων Αθήνας
Στάμος Βασίλης, μέλος ΔΣ ΠΟΦ
Σφυριδάκης Μηνάς, πρόεδρος ΔΣ  Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 3 Μάη 2012    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/5/2012&id=14024&pageNo=13&direction=-1

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr