13/2/09

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ « Γάζα, γή που αιμορραγεί»

Σπύρος Τσακίρης

Περικλής Αντωνίου

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

« Γάζα, γή που αιμορραγεί»

Εγκαίνια την Τριτη 17 Φεβρουαρίου στις 19:30
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο)
Ώρες λειτουργίας 9:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 (Κυριακή απόγευμα και Δευτέρα, κλειστό)
Διάρκεια Έκθεσης : 17 έως και 24 Φεβρουαρίου.

Φωτογράφοι : Σπύρος Τσακίρης και Περικλής Αντωνίου.

Τον αποκλεισμό της Παλαιστίνης κατάφερε να σπάσει το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, και να μεταφέρει οικονομική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα ορφανά της περιοχής.
Τις εικόνες από αυτήν την αποστολή, μοιράζόνται μαζί μας οι φωτογράφοι Σπύρος Τσακίρης και Περικλής Αντωνίου, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο : «Γάζα, γη που αιμορραγεί», από 17 εως 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 19.30.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νέο μας πρόγραμμα «οικονομικής υιοθεσίας» συνδέουμε, με ένα συγκεκριμένο ορφανό παιδί όποιον επιθυμεί να βοηθήσει για ένα χρόνο με ένα ορισμένο ποσό. Τα πλήρη στοιχεία του παιδιού (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, οικογενειακή κατάσταση) είναι εκ των προτέρων γνωστά και στη διάθεση του δωρητή.
*** Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3816886 (Μαρία Σιάμπου) & 6948 481505 (Περικλής Αντωνίου)
Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
Φειδίου 14-16. Αθήνα
Τηλ & Φαξ : 210 3816886
http://www.karavani.gr/

8/2/09

Ερωτηματα απο την συλληψη ενος δημιουργου Γραφιτι

O καλλιτέχνης που δημιούργησε την εικόνα που εξελίχθηκε σε σύμβολο της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στη Βοστώνη για πρόκληση φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία με τον σχεδιασμό γκράφιτι, ανακοίνωσαν το Σάββατο αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σέπαρντ Φέρεϊ είναι ο δημιουργός του διάσημου πλέον πορτρέτου του Ομπάμα, σε χρώμα κόκκινο, άσπρο και μπλε, με το βλέμμα στραμμένο προς τον ουρανό -ή προς το μέλλον- και τη λέξη "ΕΛΠΙΔΑ" γραμμένη από κάτω, το οποίο τυπώθηκε σε δεκάδες χιλιάδες αφίσες, μπλουζάκια και άλλα προϊόντα και κατάφερε να γίνει το ανεπίσημο σήμα της προεκλογικής καμπάνιας του μετέπειτα Αμερικανού προέδρου.
Ο Φέρεϊ, 38 ετών, κρατείται προσωρινά, αφού συνελήφθη στο δρόμο του Ινστιτούτου Μοντέρνας Τέχνης της Βοστώνης, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στη δουλειά του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Herald, δύο εντάλματα συλλήψεως είχαν ήδη εκδοθεί εις βάρος του τον περασμένο μήνα, καθώς η αστυνομία του προσάπτει ένα αριθμό γκράφιτι που έγιναν πάνω σε κτίρια.
Σε αντιδικία βρίσκεται εξάλλου ο καλλιτέχνης και με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το οποίο ισχυρίζεται ότι το πορτρέτο του Ομπάμα βασίζεται σε επεξεργασία φωτογραφίας που τράβηξε το πρακτορείο και διεκδικεί οικονομική αποζημίωση. ΑΠΕ


manolosk είπε...

....Αυτη η λογικη του συστηματος...
απο την μια οργανωνουν εκθεση του δημιουργου και απο την αλλη τον κατηγορουν για φθορα ξενης περιουσιας. Τελικα οι οργανωτες της εκθεσης η πιο σωστα οι κριτικοι τεχνης μπορουν να αποφασισουν με την τεχνη του γραφιτι, ειναι νομιμη η παρανομη η και τα δυο(η οποτε τους συμφερει);
Θετω ομως και τον εξης σοβαρο προβληματισμο στο φωτογραφικο πρακτορειο η πιο σωστα σε ολα τα φωτοπρακτορεια και τους οργανισμους πνευματικων δικαιωματων ολων των δημιουργων φωτογραφων και αλλων:
του περιφημου δημιουργου της Ποπ-Αρτ, Αντυ Γουορχωλ οταν για τα εργα του(μεταξοτυπιες) αντεγραψε καραμπινατα τις φωτογραφιες του Τσε Γκαβαρα, του Μαο Τσε Τουνγκ, της Μορνοε και αλλων προσωπων, αυτοι οι μεγαλοι φορεις του κανανε μηνυση ;

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr