25/10/11

Αφορμη μια φωτογραφια νεκρου για μια αναλυση του νεου ηλεκτρονικου πολεμου

Αυτος ο "δολοφόνος" προέρχοταν από μια βάση στη Σικελία - Manlio DiNucci
απο την εφημεριδα il manifesto del 22/10/2011

Οι εικόνες του Καντάφι που κατακρεούργηθηκε και σκοτώθηκε από έναν εξαγριωμένο όχλο εξαπλωθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα, για να δείξουν ότι στην λιβυη ήταν μια λαϊκή εξέγερση που έληξε με την ανατροπή "του μισητού δικτάτορα". Μια απλοϊκή έκδοση, μέρος της προ- παγάνδας από τα ισχυρά «όπλα μαζικής απόσπασης της προσοχής" .
Αρκετά διαφορετική από την πραγματικότητα που έρχεται στην επιφάνεια, όπως αποδεικνύεται από τεκμηριωμένη αναπαράσταση των γεγονότων η βρετανική εφημερίδα The Telegraph. Έχοντας διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της Τρίπολης, οι πράκτορες της CIA και της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, που εργάζοταν ηδη επί τόπου στη Λιβύη, είχαν επικεντρωθεί στο κυνήγι για τονΚαντάφι, που διέφυγε απο τους μαζικους βομβαρδισμους του ΝΑΤΟ. Μαζι με τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα, εξοπλισμένα με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, που ελεγχοντας μέρα και νύχτα τη Λιβύη, ειδικές δυνάμεις της ΗΠΑ και της Βρετανίας χτενιζαν την περιοχή της Σύρτης, οπου αναμέναν υποχώρηση του Καντάφι. Ο οποιος, τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάστηκε να σπάσει την σιωπη του τηλέφωνοντας ίσως με τη χρήση δορυφορικού τηλεφώνου.Ως συνήθως εγινε αντιληπος, επιβεβαιώνοντας την παρουσία του στην περιοχή.
Όταν με ένα κομβόι πολλών δεκάδων οχημάτων εγκατέλειψε την πόλη, αμέσως εντοπίστηκε από κατασκοπευτικά αεροπλάνα, ένα U. S. Rivet (το οποίο μπορεί να εντοπίσει το στόχο 250 χιλιόμετρα μακριά), ένα C160 Γαβριήλ γαλλικό και ένα βρετανικό Tornado GR4.
Προς αυτό το σημείο απογειώθηκε από τη Σικελία τοτε ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος Predator, και με συντεταγμενες απο δορυφόρο καθοδηγουμενο από μια βάση στο Λας Βέγκας, επιτέθηκε στο κομβόι με αρκετους πυραύλους Hellfire. Αν και δεν προσδιορίζεται, το αεροπλανο είναι ένα από τα Predator MQ-9 Reaper που σταθμευε στην βαση Sigonella, όπου το προσωπικό της το ανεφοδιαζε και συντήρουσε, και καθοδηγοταν πιλοτικά απο έναν άνδρα που καθοταν σε μια κονσόλα με αισθητήρες στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Το Reaper μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου και μισό, είναι οπλισμένο με 14 πυραύλους Hellfire («πυρ της κολάσεως») με αντιαρματικες κεφαλες, ή με thermobaric εκρηκτικά και αλλου τυπου.
Λίγο μετά αυτο τον βομβαρδισμο , η φάλαγγα των αυτοκινητων επλήγει και από γαλλικά Mirage-2000 με βόμβες Paveway των 500 λιρών και AASM των τηλεκατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, που κατευθύνονται επισης με λέιζερ. Η επίθεση αυτή ήταν καθοριστική για τη σύλληψη του Καντάφι. Ολα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι σχεδιαστηκαν για να συλλάβουν τον Καντάφι, σπρώχνοντάς το στα χέρια των ισλαμιστών της Misurata,που κυρίως υποκινούνται από το μίσος εναντίον του.
Τελικα αυτό ήταν το σχεδιο "Γεννημένος για να κερδίσει τον πόλεμο", όχι μόνο να βομβαρδίσει τη Λιβύη με περισσότερες από 40 έως 50000 αποστολές επίθεσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τους «αντάρτες», αλλά τοποθετησε στην Λιβύη ειδικές δυνάμεις και σε συνδιασμο με ηλεκτρονικους εξοπλισμους να κατευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο -που αποφάσιστηκε στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι - ήταν η εξάλειψη Καντάφι, ο οποίος, σε ποινική δίκη θα μπορούσε να αποκαλύψει δυσάρεστες αλήθειες για τις δυτικές κυβερνήσεις. Είναι συνεπώς πιθανό ότι μεσα στο πλήθος απο τους μαχητές, και πίσω από το "αγόρι με το χρυσό πιστόλι" ο οποίος πιστώνεται με τη δολοφονία του Καντάφι, να υπήρξε ενας πολύ πιο έμπειρος επαγγελματίας δολοφόνος.
Manlio DiNucci
το αρθρο
http://www.controlacrisi.org/notizia/Politica/2011/10/23/16765-il-telegraph-cosi-la-nato-ha-spinto-il-rais-nelle-mani-dei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+controlacrisi+%28ControLaCrisi.org%29

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr