21/9/08

περι ταξιδιωτικης φωτογραφιας και οχι μονο...

αναδημοσιευση απο www.troktiko.blogspot.com
Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2008
Σοβαρή καταγγελία για λογοκλοπή που κάνουν τα "ΝΕΑ"
"Μια σοβαρή καταγγελία για πολλαπλές περιπτώσεις λογοκλοπής κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντρενογιάννης, που για χρόνια συνεργαζόταν με ΤΑ ΝΕΑ και πρόσφατα εγκατέλειψε τη Μιχαλακοπούλου για να συνεργαστεί με τον ΠΗΓΑΣΟ. Η καταγγελία αφορά την πρόσφατη έκδοση των ΝΕΩΝ “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ” που κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββάτο κι έχει ως εξής:

Αγαπητοί,
Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το προηγούμενο Σάββατο (13/9) έχω να κάνω μερικές-αποκαλυπτικές πιστεύω-παρατηρήσεις.
* Α) Σημαντικό τμήμα των κειμένων που παρατίθενται έχει αντιγραφεί αυτούσιο από το Διαδίκτυο (Internet), χωρίς ουδεμία αναφορά στις πηγές. Η έρευνά μου σταμάτησε στις πρώτες δέκα τυχαίες λεζάντες γιατί από εκεί και πέρα ήταν…ανώφελο.
* Β) Σημαντικό τμήμα των φωτογραφιών έχουν εκδοθεί σε ημερολόγια και λευκώματα των εκδόσεων ΜΙΛΗΤΟΣ και ανήκουν στον φωτογράφο Κο Γιάννη Γιανέλλο και όχι στους...
φωτογράφους που αναγράφονται πρώτοι.
* Γ) Υπάρχει σωρεία λαθών και ανακριβειών, τόσο όσον αφορά τα κείμενα, όσο και τις δημοσιευμένες φωτογραφίες.
* Δ) Δεν καλύπτεται ο Ελλαδικός χώρος διότι λείπουν παντελώς οι γεωγραφικές ενότητες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Η Δυτική Μακεδονία έχει 1 φωτογραφία, η Κεντρική Μακεδονία 3 και τα Δωδεκάνησα μόλις 2!!!
* Ε) Δεν παρουσιάζονται «Άγνωστοι Θησαυροί της Ελλάδας», αφού η Κέρκυρα, η Σκιάθος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Λευκάδα, τα Ιωάννινα, το Πάπιγκο, το γεφύρι της Άρτας (και άλλα πολλά) κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι… μερικά μάλιστα μέρη είναι διάσημα διεθνώς!!!
Απομένει σε όλους μας να προβληματιστούμε για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες είναι οι ανυποψίαστοι αγοραστές του παραπάνω έργου (και ίσως των υπολοίπων της σειράς με κόστος 7,90 Ευρώ). Δεκάδες είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν ξεκινώντας από την δημοσιογραφική δεοντολογία, την άκριτη χρήση διαδικτύου ως πηγή πληροφοριών και καταλήγοντας στην εμπιστοσύνη απέναντι στο «βαρύγδουπο βιβλίο» που εκδίδει ένας μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός.
Ακολουθεί μια πρώτη καταγραφή των ευρημάτων μου σελίδα προς σελίδα πιστοποιώντας τις παραπάνω παρατηρήσεις.
Σελίδα 8
Το κείμενο έχει αντιγραφεί από την ιστοσελίδα:
http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorikes_fotografies/AerialPhotograph/index.htm
Κανείς βέβαια δεν άνοιξε μια εγκυκλοπαίδεια για να μάθει ότι ο πρώτος αεροφωτογράφος που ονομάζουν ως Ναντάρ είναι το ψευδώνυμο του Felix Tournachon (Φελίξ Τουρνασόν) [Πηγή: Πάπυρος]
Σελίδα 10-11
Η φωτογραφία έχει γίνει εξώφυλλο στο βιβλίο «Μεσσηνία» των εκδόσεων Μίλητος και στο ημερολόγιο «Ελλάς Άνωθεν» του 2008 των ιδίων εκδόσεων!
Σελίδα 23
Αμφιβάλλω εάν είναι αυτά τα ΛΑΛΑΡΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ. Ακόμα και η λεζάντα μιλάει για τα λευκά βότσαλα, τα οποία δεν υπάρχουν γιατί οι εικονιζόμενες παραλίες είναι… αμμουδιές!
Σελίδα 30 Για τη Λίμνη Κρεμαστών…
Το κείμενο ξεκινά με αντιγραφή από την “Βικιπαιδεια»
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7_%CE%9A%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD
… και συνεχίζει από άλλο site http://www.limnikremaston.gr/content/view/14/29/lang,el/
όπου αντιγράφει ΚΑΙ το λάθος του συντάκτη Κου Νίκου Τσαβαλιά ότι η έκτασή της είναι 81 τετραγωνικά μέτρα!!!
Σελίδα 30 για την Χίο…
Δεν είναι οι ανεμόμυλοι αντιπροσωπευτική εικόνα της Χίου και ούτε είναι σκούροι… μονάχα οι στέγες τους. Η εικόνα είναι από το Βροντάδο της Χίου, αλλά πιθανότατα ουδείς το αντελήφθη.
Σελίδα 34 Φάρος Χανίων
Δυστυχώς δεν είναι ο παλιότερος της Μεσογείου… της Ανατολικής Μεσογείου ναι!
Σελίδα 35 Άσος Κεφαλλονιάς
Είναι η Άσος (θηλυκού γένους)!
Σελίδα 37 Πόλη Πύλου
Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://www.pylos.net/gr/location.htm
Σελίδα 40
Άλλο ο ισθμός και άλλο η διώρυγα της Κορίνθου. Ο ισθμός δεν έχει πλάτος είκοσι μέτρα και βάθος οκτώ… Η διώρυγα τα έχει αυτά!
Σελίδα 42
Η φτερωτή παρέα είναι φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) για όσους δεν γνωρίζουν και …δεν είναι στη Λυγία, αλλά στη Λυγιά Θεσπρωτίας.
Σελίδα 48
Η φωτογραφία έχει γίνει εξώφυλλο στο ημερολόγιο «Αρχαίοι Τόποι» των εκδόσεων Μίλητος που κυκλοφορεί για το 2009!!!
Σελίδα 53 > Τρίκερι
Αντιγραφή από: http://diafygi.pblogs.gr/tags/trikeri-gr.html
Σελίδα 57 > Δρακόλιμνες
Αντιγραφή ανακριβών στοιχείων από «Βικιπαιδεια»…
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BD%CE%B7
Οι Δρακόλιμνες στην Ελλάδα δεν είναι δύο. Είναι 4!!! Η Τρίτη είναι στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) που διοικητικά ανήκει στην Ήπειρο και η τέταρτη στο όρος Γράμμος (Μακεδονία). Τα σωστά στοιχεία τους και οι φωτογραφίες τους είχαν δημοσιευθεί στη σειρά ΘΗΣΑΥΡΟΙ Της ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΙΜΝΕΣ) που δημιούργησα και κυκλοφόρησαν πέρυσι από την εφ. ΤΑ ΝΕΑ!!!
Επίσης «δράκους- αμφίβια σαν τους βάτραχους» πρώτη φορά συναντάμε στο ζωϊκό βασίλειο!!!
Σελίδα 66 >Ποταμός Αχέροντας
Αντιγραφή από http://www.seliani.gr/axeron/axerontas2.htm
(δηλαδή όπως θα διαπιστώσετε… από εργασία στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
Σελίδα 69
«…η αρχαία Εγνατία Οδός ξεκινούσε από το Βυζάντιο και κατέληγε στην Αδριατική…»
Τα σχόλια νομίζω ότι περιττεύουν!!!
Σελίδα 74 >Πόλη της Κόνιτσας
Η πόλη της Κόνιτσας βλέπει τον κάμπο της και όχι εκείνον της Κλειδωνιάς! (Το γράφει και Κλειδωνίας… ας το ξεπεράσουμε) Τώρα αν είναι δεξιά ή αριστερά μας η πόλη θα σας γελάσω… σε σχέση με τι δηλαδή!!!
Σελίδα 74 >Πηγές Αώου
Δημιουργική αντιγραφή από το site http://www.epirus.org/?p=200
Σελίδα 76 >Φαράγγι Αώου
Άλλο το φαράγγι του Βίκου, άλλο του Αώου, άλλο το τμήμα του Εθνικού Δρυμού που εικονίζεται (όχι περιοχή παρακαλώ) που άραγε δείχνει η φωτογραφία; Ανακαλύψτε το!!!
Σελίδα 78 >Δίον
Αντιγραφή λανθασμένων στοιχείων από την «Βικιπαιδεια»
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%BF%CE%BD
Και για να τοποθετούμε τα πράγματα στη θέση τους… Το Δίον δεν ήταν κατοικία των Ολύμπιων Θεών (ήταν ο Όλυμπος!). Δεν ιδρύθηκε από τον Αρχέλαο. Δεν έχει ένα θέατρο, αλλά δύο!
Σελίδα 83>Νίσυρος
Αντιγραφή από από την «Βικιπαιδεια» http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82 Και συνέργεια από το site http://www.nisyros.gr/
Σελίδα 86-87>Φολέγανδρος
ΛΑΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΕΖΑΝΤΑ. Δεν είναι αυτή η Χώρα Φολεγάνδρου. Είναι μάλλον ο Καραβοστάσης!
Σελίδα 88>Πύργος Καπετανάκηδων
ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Ο πύργος της οικογένειας Καπετανάκη απέχει μόλις 17 χλμ. από την Καλαμάτα, και βρίσκεται στην Έξω Μάνη κοντά στον οικισμό Πετροβούνι.
Σελίδα 89>Χαροκόπι
Έχει κάτι το Χαροκόπι που δεν γνωρίζουμε; Είναι ιδιαίτερη η φωτογραφία και δεν καταλαβαίνουμε; Και ο οικισμός «βρίσκεται πριν τον Άραχθο (σσ. Ο ποταμός που περνάει από το γεφύρι της Άρτας) και προς το Συρράκο» (σσ .χωριό του νομού Ιωαννίνων στα 1100 μέτρα ύψος). Που ακριβώς είπατε;;;
Σελίδα 100-101>Αλυκή Καλλονής
Η φωτογραφία είναι φλού!!!
Σελίδα 104-104>Λεβίδι Αρκαδίας
Είναι σωστή η φωτό;;; Γιατί μου φαίνεται απίθανο στο Λεβίδι να καλλιεργούν ρύζι. Πιθανότατα η λεζάντα ξεχάστηκε από την σελίδα 94-95
Σελίδα 110-111>Λευκάδα
Δημιουργική αντιγραφή από την «Βικιπαιδεια»
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Ναι η εικόνα είναι στο νησί Λευκάδα, αλλά δεν είναι ούτε η πόλη, ούτε η Αγία Μαύρα, ούτε το Πόρτο Κατσίκι που αναφέρονται. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΛΟΣ!!!
Την ίδια φωτογραφία δίνει στο κοινό σε αφίσες η Νομαρχία Λευκάδας!
Σελίδα 118>Έδεσσα
Δυστυχώς αυτή δεν είναι η Έδεσσα!
Σελίδα 128>Ιωάννινα Νησί
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμα ένα (από τα ελάχιστα στον κόσμο!!!!!!!) κατοικημένα νησάκια λίμνης. Τον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών.
Σελίδα 130>Ιωάννινα
Ήταν τόσο πετυχημένη η φράση «Ο θρύλος του Αλή Πασά…» που την επαναλαμβάνουν αυτούσια από την προηγούμενη σελίδα (128)!
Σελίδα 134>Ζάκυνθος
Η φωτογραφία έχει γίνει εξώφυλλο στο βιβλίο «365 Ελλάδα» των εκδόσεων Μίλητος!
Σελίδα 136>Μετέωρα
Ωραία τα Μετέωρα, αλλά δεν μας λέει κανείς ποιο είναι το μοναστήρι που εικονίζεται! Ούτε και ο φωτογράφος Γ. Γιαννέλος ήξερε αφού και στο λεύκωμα «Ήπειρος» από το οποίο είναι παρμένες όλες οι αντίστοιχες φωτό δεν έβαλε κατατοπιστική λεζάντα!
Σελίδα 137>Ταϋγετος
Αν λοιπόν ξεκινά από την Αρκαδία ο Ταΰγετος που καταλήγει; Στην Μεσσηνία ή στην Λακωνία; Πάντως στο Ταίναρο καταλήγει το όρος Σαγγιάς!
Σελίδα 140>Καρδαμύλη
Δυστυχώς αυτή δεν είναι η Καρδαμύλη, αλλά η παλιά πόλη της Καρδαμύλης που δεν είναι διόλου παραθαλάσσια!
Σελίδα 146>> Επίλογος
Αδύνατον να κατανοήσει κανείς το κείμενο αυτό.
Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τους συντελεστές του έργου που αναλύσαμε πιο πάνω ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Κων/νος Π. Μανιμανάκης- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Μαρία Δ. Κόντη- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Πέγκυ Κουνενάκη- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Νίκος Μάργαρης (σ.σ. είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν είδε ποτέ του το βιβλίο…) - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:Δημήτρης Ν. Μανιάτης & Κώστας Κατσίγιαννης - ΚΕΙΜΕΝΑ: Δημήτρης Ν. Μανιάτης.

Οι κρίσεις όλες δικές σας. Αυτά προς το παρόν και ενυπογράφως
Γιάννης Ντρενογιάννης Δημοσιογράφος- Μέλος της ΕΣΗΕΑ
(… και πάνω από μια 15ετία συντάκτης ταξιδιωτικών κειμένων για την Ελλάδα)


Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2008
Απάντηση στο troktiko από τον Δ/ντη σύνταξης των "ΝΕΩΝ"

Για το θέμα:http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_7203.html
"Σε σχέση με τις συκοφαντίες του "Δημοσιογράφου- Μέλους της ΕΣΗΕΑ" Γιάννη Ντρενογιάννη για την εκδοση της νέας συλλεκτικής σειράς των ΝΕΩΝ, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
Τα λάθη σε τρεις λεζάντες έχουν εντοπιστεί και για αυτά θα υπάρξει επανόρθωση. ΄Αλλωστε για πολλές από τις παρατηρήσεις του... αμφιβάλλει και ο ίδιος. Λάθη γίνονται ακόμη και σε επιστημονικές εκδόσεις. Χαίρομαι που διέθεσε τόσον από τον πολύτιμο χρόνο του για να ασχοληθεί με την εκδοτική επιτυχία των ΝΕΩΝ και όχι με τη... βιομηχανία του Ι. ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. Λυπούμαι ειλικρινά που συνεχίζει δημόσια το συκοφαντικό έργο της... Βιομηχανίας του να δυσφημεί συναδέλφους τους οποίους εκβίαζε να τον ακολουθήσουν και δεν το έπραξαν και να τ! ους "καρφώνει" όπως συνήθιζε κατά τα 13 χρόνια της παραμονής του στα ΝΕΑ. Θα ακολουθήσει αναφορά των... μοναδικών λαθών της "Ομάδας Ντρενογιάννη" στις "Εξερευνήσεις" της. Νομίζω ότι η περίπτωσή του είναι πλέον αρμοδιότητας ΕΣΗΕΑ. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά."
ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΙΚΑΣ
Διευθυντής Σύνταξης

Αναρτήθηκε από troktiko στις 11:30 πμ Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2008

Απάντηση του Γιάννη Ντρενογιάννη στον Δ/ντη σύνταξης των ΝΕΩΝ κ. Ηλία Μάτσικα

"Κε Μάτσικα δεν μας απαντάτε επί της ουσίας. Άλλο το αντιγράφω από το internet και παραθέτω λάθος στοιχεία σε αναγνώστες και άλλο το κάνω λάθος στις λεζάντες. Το ότι λείπουν κομμάτια της Ελλάδας δεν σας ενοχλεί; Το ότι αυτοί οι ΄”θησαυροί” από ψηλά (και οι άλλοι που θα ακολουθήσουν) δεν είναι διόλου άγνωστοι δεν σας λέει κάτι; Το ότι στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αύριο εμφανίζονται “τσάτρα-πάτρα” 12 πασίγνωστα λιμάνια δεν σημαίνει ότι κάποιος γελά σε βάρος όσων έχουν δώσει 7.90 Ευρώ; Αν υπήρχε ο αείμνηστος Κος Λέων Καραπαναγιώτης, (αληθινός Διευθυντής εφημερίδας) τότε όλοι θα είχατε πάει στο σπίτι σας...
Τώρα τα 500.000 Ευρώ του προσδοκώμενου κέρδους από τη σειρά “Άγνωστοι Θησαυροί” είναι το ζητούμενο και τίποτε άλλο… Ακόμα βέβαια δεν ήρθε η επιτυχία που ισχυρίζεστε. Θα δείξουν οι κυκλοφορίες οι επόμενες, γιατί οπώς πολύ καλά και οι δύο γνωρίζουμε, είστε “πολύ μέσα στο κόκκινο”…
Προσωπικά δεν συκοφάντησα κανέναν.Η κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, όπως και η γνήσια έκφραση της άποψής μου είναι δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα και άπτονται της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας. Θα έχει ιδιάιτερο ενδιαφέρον να φτάσει από εσάς το θέμα στην ΕΣΗΕΑ… δεν μπορεί θα τεθούν και ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας! Τα περί “βιομηχανίας”, “καρφωμάτων”, κλπ. μόνο συκοφαντικ’α μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού είναι αναπόδεικτα και σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα από την θέση του Διευθυντή Σύνταξης. Αντικατοπτρίζουν μάλλον τις δικές σας τακτικές τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά στα 15 και όχι 13 χρόνια που εργάστηκα υποδειγματικά για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Με χαρά αναμένω να μου υποδείξετε τα μοναδικά “λάθη” της ομάδας μας γιατί έτσι απλά θα γίνουμε καλύτεροι! Μην ξεχνάτε ότι εμείς βγάζουμε τα προς το ζην “στο δρόμο”, ταξιδεύοντας φωτογραφίζοντας και γράφοντας με την ψυχή μας και όχι κλεισμένοι σε ένα γραφείο δολοπλοκώντας… Δέχομαι τα περαστικά γιατί πραγματικά έχασα πολλά χρόνια από την ζωή μου εργαζόμενος δίπλα σας."
Γ. Ντρενογιάννης

αναδημοσιευση απο http://www.enimerosi24.gr/
MediaNews | 19/9/2008
Έπισημάνσεις
*Επιλέξαμε συνειδητά να μην αναρτήσουμε την καταγγελία του συναδέλφου Γ.Ντρενογιάννη κατά των ΝΕΩΝ και του ταξιδιωτικού οδηγού που εξέδωσαν. Θεωρούμε ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος της καταγγελίας βάλει ευθέως κατά συναδέλφων (που πιθανώς δεν έχουν ουσιαστική ευθύνη) και μάλιστα κατά συναδέλφων με τους οποίους ο κ.Ντρενογιάννης μοιραζόταν τα ίδια γραφεία επί πολλά χρόνια.
Προφανώς ο κ.Ντρενογιάνης νιώθει μια πίκρα για το γεγονός ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά από άκρως επιτυχημένη παρουσία πολλών ετών στα ΝΕΑ και είναι και ανθρώπινο να βλέπει ότι ένας τομέας που είχε για χρόνια παλέψει να φτάσει σε ένα υψηλό σημείο παρουσιάζει μετά την αποχώρηση του προβλήματα. Κάποιοι κακεντρεχείς θα σημείωναν βέβαια ότι είναι ακόμη πιο ανθρώπινο να προχωρά σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση κατά των ΝΕΩΝ τώρα που είναι επικεφαλής των ταξιδιωτικών οδηγών του Εθνους...
Αυτό όμως που δεν σκέφτηκε με την επίθεση που εξαπέλυσε είναι ότι ίσως προκαλέσει πρόβλημα σε ανθρώπους που στην τελική δεν φταίνε και πολύ αφού κλήθηκαν να καλύψουν εντελώς ξαφνικά το απρόσμενο κενό που δημιουργήθηκε από την ομαδική αποχώρηση του Γ.Ντρενογιάννη και ολόκληρης της ομάδας του από τα ΝΕΑ. Το να τους στήνει στον τοίχο σε "πανελλήνια μετάδοση" και μάλιστα να καλεί συναδέλφους του mediakoυ ρεπορτάζ να τον στηρίξουν και να προβάλλουν όσο μπορούν την καταγγέλια του κατά την ταπεινή μας γνώμη ξεπερνάει τα όρια της επισήμανσης κάποιων λαθών ή ακόμη και της αντιγραφής από το Internet (σιγά το αδίκημα για θέματα που άπτονται με το αν η μια παραλία λέγεται έτσι ή αλλιώς ή αν στο τάδε χωριό έχει και άλλα αξιοθέατα)...
Θεωρούμε ότι ήταν υπερβολικά σκληρός και σε ορισμένες περιπτώσεις άδικος και αυτό φαίνεται από ορισμένα από τα επιχειρήματα και τις επισημάνσεις του. Προφανώς σε ότι έχει σχέση με τα copy paste από το Internet τα πράγματα είναι εμφανή όμως στην επισήμανση κάποιας λάθος λεζάντας θεωρούμε ότι έκανε φάουλ. Στα 15 χρόνια που ασχολείται με τις εκδόσεις δεν έχει γίνει ποτέ λάθος λεζάντα σε κάποιο κείμενο ή έκδοση την οποία επιμελήθηκε; Γενικότερα και με δεδομένο τον τρόπο και τον χρόνο που εκδίδονται πλέον οι εφημερίδες και τα ένθετα περιοδικά στην Ελλάδα δεν έχει δει να γίνεται ποτέ λάθος σε μια λεζάντα;
Καταλήγωντας επειδή στην καταγγελία του αναφέρει και την ιδιότητα του ως μέλος της ΕΣΗΕΑ εμείς πιστεύουμε ότι αν θεωρούσε ότι υπήρχε εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού ο χώρος στον οποίο έπρεπε να απευθυνθεί και να κάνει την καταγγελία ήταν το συνδικαλιστικό μας όργανο και να γίνουν από εκεί οι οποίες διεργασίες και έρευνες έπρεπε να γίνουν και να γίνει τέλως πάντων ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αν με την καταγγελία του και τον τρόπο που την έκανε χάσει την δουλειά του ο συντάκτης ύλης που έστησε την λάθος φωτογραφία ο Γ.Ντρενογιάννης θεωρεί ότι δικαιώνεται τι να πούμε; Αυτά...

MediaNews | 19/9/2008
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Επειδή η αναδημοσίευση του σχολίου μας για την καταγγελία του Γ.Ντρενογιάννη στο www.troktiko.blogspot.com είναι πιθανό να εκληφθεί από κάποιους ως δευτερολογία του διευθυντή των ΝΕΩΝ (που έχει ήδη κάνει σχετική ανακοίνωση επί του θέματος το πρωί) διευκρινίζουμε ότι το σχόλιο αφορά εμάς και δεν έχει καμία σχέση με τον διευθυντή των ΝΕΩΝ τον οποίο και δεν γνωρίζουμε ούτε είχαμε καν κάποια επαφή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Απλά διατύπώσαμε την θέση μας επειδή το θέμα πήρε έκταση και δημοσιεύτηκε στα blog η καταγγελία του συναδέλφου την οποία είχε αποστείλει και σε εμάς και θεωρήσαμε σκόπιμο να εξηγήσουμε τους λόγους που δεν την προβάλαμε.

ΥΓ: Τα παιδιά του troktikou έχουν ήδη κάνει την σχετική αλλαγή στο σημείο που αρχικά είχε δημιουργήσει την παρανόηση αλλά διατηρούμε την επεξήγηση για όσους τυχόν έχουν μείνει με την αρχική εντύπωση...

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr