21/9/08

περι φωτογραφικης διδασκαλιας και οχι μονο...

αναδημοσιευση απο http://www.akatsikoudis.blogspot.com/   Mon, 15 Sep 2008 
Subject: [skepseis & photos] .
Ενημερώνω τους φίλους και γνωστούς ότι σταματάει η συνεργασία μου με το ash in art.
Ψάχνω για άλλο χώρο να συνεχίσω τα μαθήματα φωτογραφίας...
Καλό χειμώνα!
Ανδρέας Κατσικούδης

Το ASH IN ART και η Τέχνη..
Μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με το ash in art τα παιδιά του "Σπιτιού Ασυνάρτητων
Υποθέσεων" αποφάσισαν να με ξεφορτωθούν. Αφορμή δεν έβρισκαν. Τι να βρουν; Τα άτομα που παρακολουθούσαν τα μαθήματα φωτογραφίας μου κάθε χρόνο αυξανόντουσαν, κάποιοι μαθητές μου άρχισαν να ασχολούνται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, μια μαθήτρια μου κέρδισε σε πανελλήνιο διαγωνισμό και η ομάδα που σχηματίστηκε από τους αποφοίτους κατάφερε να γίνει γνωστή μέσα σε χρόνο ρεκόρ στον κόσμο της ελληνικής φωτογραφίας (συνεχείς εκθέσεις, συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες, αφιερώμα στο περιοδικό Φωτογράφος, συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ...).
Πού ήταν το πρόβλημα; Το Ash In Art δεν μπορούσε να ελέγξει αυτή την ομάδα! Ενοχλήθηκε που κάναμε εκθέσεις αλλού και σταματήσαμε να του δίνουμε αναφορά... Μας πρότεινε διάφορα πράγματα που τα αρνηθήκαμε, για να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας...
Έτσι σταμάτησαν να με πληρώνουν και μου πρότεινα να κάνω μαθήματα το Σάββατο (κάτι που είχε αποκλειστεί εδώ και χρόνια, γιατί ταξιδεύω συχνά). Μ΄αυτό τον τρόπο με ανάγκασαν να παραιτηθώ... Γιατί τα γράφω εδώ όλα αυτά;
Γιατί πέρα από κάποιους δασκάλους που είναι καλοί στη δουλειά τους (φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε εμένα!), ο χώρος αυτός βρομάει... Μεταφορικά και κυριολεκτικά!
Γιατί όπου υπάρχει αρπακτή μην περιμένετε να μυρίζει ωραία... Ας προσέξουν, λοιπόν, αυτοί που επιθυμούν να συνεργαστούν με οποιοδήποτε τρόπο με αυτούς τους ανθρώπους! Και ζητώ συγνώμη σε όλους τους φίλους (και είναι αρκετοί) που τους έφερα σε επαφή με αυτό το χώρο υποστηρίζοντας με αφέλεια ότι είναι το σπίτι του ανεξάρτητου καλλιτέχνη...
(Κάποιοι το κατάλαβαν πριν από μένα και με προειδοποίησαν, σαν το φίλο μου τον Αντώνη!
Ανδρέα είναι απατεώνες αυτοί, μου είπε πέρσι κι εγώ για άλλη μια φορά τους δικαιολόγησα...)
Ανδρέας Κατσικούδης       http://www.akatsikoudis.blogspot.com/

απευθυνθηκαμε στον υπευθυνο του ASH in ART και του ζητησαμε την δικη του αποψη στα ανωτερω.
Ash In Art
1. Τα περι αρπαχτής τα επιστρέφουμε ston A. K. μέσα από τα 5 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας και τους 60.000 επισκέπτες συγκεκριμένων εκδηλώσεων και μαθητές της περσινής χρονιάς.
2. Τα περί απλήρωτου Α.Κ. έχουν πλήρως διευθετηθεί με επιστολή μου λόγω κακοδιαχείρησης ανθρώπου που πλέον δεν ανήκει στο προσωπικό του Ash In Art, γεγονός το οποίο το γνωρίζει ο παραπάνω και το έχει κάνει αποδεκτό.
3. Οι μαθητές του Ash In Art δεν είναι κτήμα κανενός, Ο Α.Κ. αφού πρώτα χαντάκωσε την φωτ. ομάδα Ρήγμα, λόγω ανενεργίας, θεωρεί ότι το να προτείνεις την ενοικίαση νέου χώρου εκθέσεων και εκδηλώσεων στην φωτογραφική ομάδα είναι παρέμβαση (?) στα της ομάδας (έγινε μία συνάντηση μόνον και εξηγήσαμε ότι το Ash In Art θα έδινε 200€ μηνιαίως και άλλα τόσα η φωτ.ομάδα (8 άτομα) για εκθέσεις - εργαστήρια χωρίς άλλη υποχρέωση της)
4. Η χρήση του τίτλου μας, της κλειστής - όπως την κατάντησε αφού δεν πήρε ούτε έναν περσινό μαθητή - παρέας, που λεγόταν φωτογραφική ομάδα ΑshInArt έγινε προ τετελεσμένων, χωρίς άδεια και από την αρχή είπαμε ότι πρέπει να αλλάξει όνομα πράγμα το οποίο δεν έγινε αφού έτσι μαζεύτηκαν οι μαθητές που αγάπησαν την ιδέα "φωτογραφική ομάδα". Η "ομάδα" συμφωνούσε όπως ο ίδιος μάς είπε, να αλλάξει όνομα.
5. Δεν δεχόταν ποτέ να κόψει απόδειξη από οποιοδήποτε μπλοκάκι ενώ εχτές έστειλε απειλητική επιστολή για να δικαιολογήσει προφανώς την σημερινή ανάρτηση στο blog του.
6. Ο εν λόγω κύριος δεν παραιτήθηκε, μέχρι τελευταία στιγμή παρακαλούσε για να πάρει ένα τμήμα μαθητών αλλά μας ήταν πολύ δύσκολο να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος αφού από τους 60 μαθητές που ξεκίνησαν πέρυσι ολοκλήρωσαν μόνο αυτοί που αναφέρει (5-6 δηλαδή κι αυτοί επειδή είχαν πεισμα, αντοχή και το φυσικό ταλέντο). Δεν πραγματοποίησε έκθεση του αυτού έστω μικρού τμήματος στο τέλος της σεζόν, δεν παραβρέθηκε σε συναντήσεις δασκάλων και μανιπουλάριζε μαθητές και μαθήτριες).
8, Καμμία παρέμβαση όχι στην ομάδα αλλά ούτε στο μάθημα δεν γίνεται από το Ash In Art. Αντίθετα το τι ακριβώς συνέβαινε στην φωτ. ομάδα (και εκεί αποχώρησαν αρκετοί) το μαθαίναμε εκ των υστέρων.
Μοναδικό κριτήριο μας για απομάκρυνση ή διακοπή συνεργασίας με συνεργάτη μας είναι α. η έλλειψη ενδιαφέροντος του δασκάλου για το μάθημα β. η ελλειπής συμμετοχή μαθητών στο μάθημα (αυτό κάτι δείχνει τελικά - καλά μάς το 'λεγαν όλοι οι μαθητές που αποχωρούσαν) και γ. τυχόν προσβλητική συμπεριφορά δασκάλου. Και στα τρία σχεδόν έπεσε μέσα!
Ετσι, φέτος αποχωριστήκαμε 4 δασκάλους λόγω μειωμένης συμμετοχής μαθητών και έναν ακόμα για προσβλητική συμπεριφορά ενώ αντίστοιχα ξεκινήσαμε ΝΕΕΣ συνεργασίες με δασκάλους νέων ή παλαιότερων μαθημάτων. Ο Α.Κ. δεν είναι ο μόνος που αντικαταστήσαμε για όλους τους παραπάνω λόγους. 3 χρόνια αυτός ο κύριος πληρωνόταν ανελλιπώς. Δεν καθυστερήσαμε ποτέ τα χρήματά του αλλά όπως καταλαβαίνεις η αλήθεια πονάει...Συμπερασματικά: εάν ήταν αυτό που δηλώνει δεν θα έκανε αυτό που έκανε...
Είμαστε εναλλακτικός χώρος, έχουμε διαχωρήσει τη θέση μας από το κατεστημένο με πράξεις, με δράσεις, με συμμετοχή σε πολλά φεστιβάλ, κάποιοι ίσως περιμένουν στραβοπάτημά μας, κάποιοι μας δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι όταν ο χώρος μας τους φέρεται άψογα την στιγμή που Ash In Art επιβιώνει χωρίς επιχορηγήσεις και καφέ-μπαρ.
to be continued
Ο κοινωνικός -όχι δημόσιος-"υπάλληλος" Τάσος Μενεμενόγλου
του οποίου ήταν η ιδέα να δημιουργηθεί φωτογραφική ομάδα
Υ.Γ. Η έκθεση της φωτ. ομάδας AshInArt στο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ/γεωπονική και στο φεστιβάλ αντιδιαφήμισης έγινε από το Ash In Art. Στην τελευταία τα μέλη της ομάδας δεν ανέφεραν την ομάδα πουθενά...βλέπετε έγινε στο, κατά τα άλλα συμπαθές, BIOS!

Η συμπεριφορά του κυρίου Α. Κ. αξίζει την εκφράση: ΝΤΡΟΠΗ KAI ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ . Ας συνεχίσει έτσι.
----------------
Ash In Art
11 Karea str. 11636 Athens, GR
Tel./Fax: +30 210 9216890
e-mail: ashinart@yahoo.com
http://www.ashinart.gr
------------------------- -----------------------
http: ashinartfriends.blogspot.com
http: myspace.com/ashinart


Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr