13/3/11

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

αποσπασμα απο την
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Οι εκλογές φέτος στο σωματείο μας πραγματοποιούνται κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες που έχουν υπάρξει στη μεταπολεμική περίοδο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και για τον κλάδο μας.
................................................................................................

Επιμόρφωση των συναδέλφων
Η ΠΟΦ εκμεταλλευόμενη την τεράστια ανάγκη επιμόρφωσης που έχει ο κλάδος μας, εφαρμόζουν πολιτικές που στρέφουν τον κλάδο μας προς την ιδιωτική εκπαίδευση των ΚΕΚ της αρπαχτής και των επιδοτήσεων. Η δική μας θέση ήταν από την αρχή σαφής και συγκεκριμένη: Κατάρτιση επιστημονικών προγραμμάτων επιμόρφωσης στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ένταξη σε αυτά όλων των συναδέλφων, δωρεάν και χωρίς προϋποθέσεις και απαγόρευση κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας των συνδικαλιστικών φορέων, για αποφυγή δημιουργίας πελατειακών σχέσεων.

Για το πολυσυζητημένο θέμα της πιστοποίησης
Σαν επαγγελματίες φωτογράφοι έχουμε ξοδέψει απίστευτα ποσά σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία τόσα χρόνια. Οι πολυεθνικές του κλάδου μας αφού μας πούλησαν τη νέα τεχνολογία πανάκριβα, αφού μας πούλησαν τις αναβαθμίσεις της, αφαίρεσαν από τις επιχειρήσεις μας πλήρως το εμπορικό κομμάτι και προώθησαν μέρος των εκτυπώσεων μας στα πολυκαταστήματα κάθε είδους.
Τώρα με τη στήριξη μερίδας των συνδικαλιστών μας και σε συνεργασία με τα ιδιωτικά πλέον πανεπιστήμια, έρχονται να μας πουλήσουν χαρτιά Α4 προς 250€ έκαστο που θα λένε ότι είμαστε φωτογράφοι συγκεκριμένης δεξιότητας και για χρονική διάρκεια 3 ετών.
Μπορείτε να φανταστείτε τους πελάτες μας να ζητάνε την πιστοποίηση πριν από κάθε βάπτιση ή γάμο; Η πιστοποίηση που προτείνουν το μόνο αποτέλεσμα που φέρνει είναι η κάρτα εξόδου προς το ταμείο ανεργίας, και δεν έχει καμιά σχέση με ένα πτυχίο που θα προκύπτει από μια εκπαιδευτική διαδικασία όπως την προτείναμε παραπάνω. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Στόχος είναι η συγκέντρωση της δουλείας στις μεγάλες εταιρίες.
Η μόνη πιστοποίηση στο σύστημα που ζούμε είναι η δουλειά μας η αξιοπιστία μας το κατάστημά μας και η σχέση μας με τους πελάτες.
...............συνεχεια
http://agosynfoto.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Τα χειρότερα έρχονται και για να σταθούμε όρθιοι στην καταιγίδα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr