25/8/11

Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την προπαγάνδα πολέμου πρέπει να δικάζονται από το Διεθνές Δικαστήριο.

αναδημοσιευση απο
http://www.voltairenet.org
Thierry Meyssan
The current processing of the information on Libya and Syria has marked a turning point in the history of war propaganda in that it uses new ways that have taken the international public by surprise.
Four powers - the United States, France, the UK and Qatar - have combined their technical means to intoxicate the "international community". These are mainly CNN (which, although private, interacts with the Pentagon’s psychological warfare unit), France24, the BBC and Al Jazeera.
These media are being used to falsely attribute to the governments of Libya and Syria crimes they did not commit while covering the crimes that are committed by the secret services of the aforementioned powers and NATO.....
http://www.voltairenet.org/Journalists-who-engage-in-war
Thierry Meyssan
Η τρέχουσα επεξεργασία των πληροφοριών για τη Λιβύη και τη Συρία έχει σηματοδοτήσει μια αποφασιστική καμπή στην ιστορία της προπαγάνδας του πολέμου στο ότι χρησιμοποιεί νέους τρόπους επικοινωνιας προς το διεθνές κοινό αφήνοντας το έκπληκτο.
Τέσσερις δυνάμεις - οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κατάρ - έχουν συνδυάσει τα τεχνικά μέσα για να παραμυθιαζουν την «διεθνή κοινότητα». Πρόκειται κυρίως για το CNN (η οποία, αν και ιδιωτικό, αλληλεπιδρά με το ψυχολογικό πόλεμο σαν μονάδα του Πενταγώνου), France24, το BBC και το Al Jazeera.
Αυτά τα μέσα χρησιμοποιούνται για να αποδωσουν ψευδώς στις κυβερνήσεις της Λιβύης και της Συρίας εγκλήματα που δεν διέπραξαν, ενώ καλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ανωτέρω εξουσιών και του ΝΑΤΟ.
Είδαμε μια παρόμοια κατάσταση, σε μικρότερη κλίμακα, το 2002, όταν Globovisión μεταδόθηκε ζωντανά εικόνες από μια λαϊκή επανάσταση κατά του εκλεγμένου Προέδρου Ούγκο Τσάβες καθώς και εικόνες της προ-Τσάβες ακτιβιστές GUNNING κάτω διαδηλωτές. Αυτό το σκηνοθετημένο γεγονός επέτρεψε να καλύψει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσιγκτον με τη βοήθεια της Μαδρίτης.
Ωστόσο, μετά από μια γνήσια λαϊκή εξέγερση ματαιώθηκε το πραξικόπημα και επανέφερε τον εκλεγμένο πρόεδρο, νομικές και δημοσιογραφικές έρευνες αποκάλυψαν ότι η επανάσταση κινηματογραφήθηκε από Globovisión ήταν στην πραγματικότητα μια περίπτωση οπτικής απάτης και ότι οι φίλοι του Τσάβες δεν είχαν ποτέ πυροβόλησαν το πλήθος, αλλά ήταν οι ίδιοι την θύματα των ελεύθερων ενόπλων σκοπευτών από τη CIA.
Βλέπουμε το ίδιο πράγμα να συμβαίνει σήμερα με μια κοινοπραξία των δορυφορικών καναλιών που μεταδίδουν εικόνες ανύπαρκτων γεγονότων στη Λιβύη και τη Συρία. Στόχος τους είναι να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των Λίβυων και Σύριων θέλουν να ρίξουν τους πολιτικούς θεσμούς τους και ότι οι προεδροι των χωρων έχουν σφαξει τους δικούς τους ανθρώπους. Με βάση την εν λόγω παραποιηση των μέσων ενημέρωσης, το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Λιβύη και είναι έτοιμο να καταστρέψει τη Συρία.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε νόμο για την απαγόρευση και την τιμωρία αυτών των πρακτικών.
Μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της προπαγάνδας και των ηθικων αυτουρων ενός νέου πολέμου:
το ψήφισμα 110 της 3 Νοεμβρίου 1947 σχετικά καταδικάζει την προπαγάνδα η οποία είτε έχει σχεδιαστεί ή είναι πιθανόν να προκαλέσει ή να ενθαρρύνει οποιαδήποτε απειλή για την ειρήνη, την παραβίαση της ειρήνης ή πράξη επιθετικότητας.
Το ψήφισμα 381 της 17 Νοέμβρη του 1950 ενισχύει περαιτέρω αυτή την καταδίκη, καταδικάζοντας τη λογοκρισία των αντικρουόμενων πληροφοριών, ως μέρος της προπαγάνδας κατά της ειρήνης.
Τέλος, το ψήφισμα 819 της 11ης Δεκεμβρίου 1954 σχετικά με
την άρση των εμποδίων για την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, αναγνωρίζει την ευθύνη των κυβερνήσεων την άρση των φραγμών που εμποδίζουν την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών.
Με τον τρόπο αυτό, η Γενική Συνέλευση έχει αναπτύξει το δικό της δόγμα της ελευθερίας της έκφρασης:
καταδίκασε τα ψέματα που οδηγουν σε πόλεμο και επικύρωσε την ελεύθερη ροή πληροφοριών και ιδεών και κριτική συζήτηση ως όπλα στην υπηρεσία της ειρήνης.
Λέξεις και, κυρίως, οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προετοιμάσουν τα χειρότερα εγκλήματα.
Στην περίπτωση αυτή, η προπαγανδα από το CNN, France24, το BBC και το Al Jazeera συνιστά έγκλημα κατά της ειρήνης.
Θα πρέπει να θεωρείται αυτο ως σοβαρότερο από τα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από το ΝΑΤΟ στη Λιβύη και από Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Συρία, στο βαθμό που προηγούνται.
Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την προπαγάνδα πολέμου πρέπει να
δικάζονται από το Διεθνές Δικαστήριο.

http://www.voltairenet.org

Πληροφορίες

Αθηνα, Greece
http://www.manolokasimatis.gr